Rundt omkring i landet er der netop holdt sandartpremiere efter en måned, hvor man på grund af legen ikke har måttet fiske efter dem. En af dem der har været ude at lufte sandartgrejet på ny er Lars Radant fra Westin Team Hot-shads:

– En af mine gode fiskevenner fra mine unge år – Tommy Stouby Nielsen – var rejst til Danmark fra Grønland for komme på kursus, fortæller han. – Han holdt lidt ferie i den forbindelse, så vi fik aftalt, at stikke hovederne sammen. Snakken faldt hurtigt på vores tidligere fisketure efter sandart, og så fik vi lyst til en hurtig spontan tur efter de listige rovfisk, der holder til i søen, som ligger i ”baghaven”. Da vejr forholdene var noget nær perfekte, skulle der ikke mange overvejelser til for at tage på sandartjagt i sommernatten.

– Jeg var desværre på aftenvagt, og fik først fri klokken 23.00, så jeg vurderede, at der ville gå for meget fisketid med at sætte min store fiskebåd i vandet. Vi valgte derfor at låne hans forældres gamle jolle. Der gik lidt tid med at få monteret stangholdere og ekkolod, men vi var klar ved midnatstid, og så fik vi lagt en slagplan for fisketuren: En af gasterne i Westin Team Hot-Shads (Tom) fik en flot sandart på 93 cm som bifangst på en 24 cm BullTeez under geddefiskeri på en anden sø to uger tidligere, så vi valgte at rigge vores stænger op med 18 og 24 cm BullTeez i forskellige farver. Efter ca. 90 minutters fiskeri og søgning efter fisk med ekkoloddet, kom vi ind i et område med en del stimer af fødefisk, hvor der også var enkelte større fisk i nærheden. Vi dørgede rundt over forskellige dybder, og jeg bemærkede en stor fisk på skærmen lige under båden i 8 meter nede.

– Det er en rigtig fin sandart, udbryder jeg, og 15 sekunder senere bliver stilheden brudt af et vræl fra hjulets knarre. Det var en solid fisk, der havde hugget på en 24 cm BullTeez i farven Baltic Pike fisket cirka 7 meter nede over 14 meters dybde. Efter cirka fem minutters kamp med et par gode udløb i dybet fik min kammerat fornøjelsen af at lande en ny personlig rekord for sandart 93 cm og ca. 7,5 kg. Vi havde kontakt til to andre fisk, men de røg desværre af efter kort tids fight.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This