Så er det i dag, at fiskeriet efter laks åbner i landets største vandløb – Gudenåen, og allerede her i de første dage er det muligt at fange en super flot blanklaks, selvom vandet stadig er temmelig koldt. Årets første fiskeri er kun for medlemmer af foreningerne, men der åbnes for dagkortsalg den 27 marts i Langå og den 1. april i Bjerringbro Sportsfiskerforening.

Det tidlige fiskeri efter laksen er meget ofte noget med at fiske dybt nede over bunden, fordi fiskene ikke i nær så høj grad stiger til agnen, som når vandet er mere varmt om sommeren. Det tidlige laksefiskeri er derfor normalt noget med at finde synkelinen eller de tunge og dybtgående agn frem. Fiskeri med bundtakel og agn bumpende hen over bunden kan også være super effektivt.

Vi hører meget gerne om dine fangster, så hvis du får en god laks her i dag, så tøv ikke med at sende en beretning om turen samt et par gode fotos her til redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

Du kan læse meget mere om Gudenåen og situationen der med Tange Sø senere idag, hvor vi starter en artikelserie i to dele skrevet af fiskeribiolog Steen Ulnits.

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This