Lige ovre på den anden af Øresund i Skåne ligger legendariske Nybroån ved Ystad, hvor der hvert år går over 3000 havørreder op. Fisk & Fris udsendte – Jesper Fohrmann og Jim Pedersen var naturligvis på pletten for at nyde den traditionsrige dag ved åen igår:

– Solen skinner fra en skyfri blå himmel, fortæller de. – Det er koldt og der er et let lag af rimfrost i græsset. Vi er ved ”Ystadortens Fiskevårds- och Sportsfiskeforenings” klubhus, som ligger direkte ved mundingen af Nybroåen. Der er under ti meter ned til åen. Folk er ved at ankomme og snakken går. Det er to år siden der senest var premierefiskeri.

– Vandet i åen er farvet som kaffe med mælk og der er meget vand i åen. Februars rekord meget regn og storme og dermed højvande, er en kombination der virkelig gør åen stor og bred. Forestil dig, at fisken ikke kan se, hvad den putter i sin mund. Så grumset er vandet, og selvfølgelig kan det se på fangsterne – eller mangel på samme. Den eneste fangst på formiddagens fiskeri bliver en flot rimte, som Jesper Fohrmann fanger.

– Ved middagstid er der grillpølser og kartoffelsalat ved klubhuset. Det fine vejr gør, at der hygges i den varme forårssol, og den ringe fangst ødelægger ikke den gode og hyggelige stemning. Fiskeriet om eftermiddagen bliver ikke meget bedre. Der er stadig flot sol og blå himmel, men vinden er gået i øst og bider koldt i nakken. Jesper og jeg går mod klubhuset sidst på eftermiddagen, og her vil Jesper lige tage et par kast, inden vi pakker sammen, for det kunne jo være, at der var kommet et par friske blanke ørreder op fra havet. I andet kast får han hug, men desværre er det en nedfaldsfisk, så den bliver sat ud igen. Så kære Nybroå – tak for denne gang. Vi glæder os til næste gang.

De to fisk til Jesper var de eneste fisk der blev fanget under de svære premiere forhold. Men bare vent – Nybroåen kommer altid stærkt igen.

Læs mere om fiskeriet i Nybroån her.

 

Jans Lystfiskershop

 

Premierehygge ved Nybroån i Skåne ved Ystad.

Premierehygge ved Nybroån i Skåne ved Ystad.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This