PRESSEMEDDELSE: På torsdag d. 15. december kl. 19 – 19.45 er der i anledning af Elsinore Evenings foredrag i akvariets store auditorium. Kom og hør det spændende foredrag ”Havets atlet – den blåfinnede tuns biologi”, når en af Danmarks dygtigste forskere i fiskefysiologi professor og marinbiolog John Fleng Steffensen Marinbiologisk Sektion under Biologisk Institut, Københavns Universitet gæster akvariet.

Til foredraget får du mere viden om tunens biologi og fysiologi, samt lærer meget mere om denne kæmpe fisk, som igen er at opleve i Øresund. Anatomien hos tunfisk er ret speciel, idet de har udviklet varmevekslere, så den dybe kropstemperatur kan være op til 20 grader højere end det omgivende vand. Dette gør tunfisk i stand til at svømme langt og hurtigt samt fange meget hurtige fisk f.eks. makrel. Tidligere var man ikke helt klar over hvordan tunfisk var udbredt i Atlanten, men udviklingen af avancerede elektroniske fiskemærker de sidste årtier har afsløret, at nogle tun svømmer frem og tilbage mellem Middelhavet og den Mexicanske Bugt og næsten helt op til Grønland.

Prisen er alm. entré til akvariet, hvori der indgår et glas vin el. sodavand. Billetten kan købes på akvariet på dagen eller online via vores hjemmeside, men ellers er der ingen tilmelding – bare mød op. Hvis du har årskort er entré og alle foredrag gratis, og et årskort kan du bestille over hjemmesiden.

Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Kl. 18.00 vil der være fodring. Kl. 20.00 kan du være med til at sige godnat til fiskene med en fodring. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen. For fuldt program og mere information om de forskellige foredrag og i øvrigt andre aktiviteter under Elsinore Evenings, se Øresundsakvariets hjemmeside www.oresundsakvariet.ku.dk.

FOTO: FREDERIK BJARE (ØVERST)

Læs om resultaterne fra DTU AQUAS tunmærkningsprojekt her.

 

Hvidovre Sport

 

 

Denne 260 kilos blåfinnede tun blev bragt i land ved Helsingør. Foto: Jens Peder Jeppesen

                                                             Denne 260 kilos blåfinnede tun blev bragt i land ved Helsingør. Foto: Jens Peder Jeppesen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This