– Mine venner kalder mig Tigerking, og det er med god grund, lyder det fra Rasums Wølck. – Når der kommer specialørreder i min lokale sø, som er Tusågård Put and Take, så går jagten ind på de vildt flotte ørreder, der egentlig ikke er så svære at fange, når man kender sin sø, og agnen man fisker med. Tigerørreder er meget aggressive fisk, der tit tager standplads rundt omkring isøerne. Den finder typisk buske og træer, der står ud over søen, hvor den så venter på sit bytte.

– Turen i går var målrettet tigerørrederne, der var kommet flere timer, før jeg ankom. Det passede derfor perfekt med, at de have indfundet sig på disse pladser rundt om søen. Jeg startede denne dag med at fiske blinket Fidusen i sølv, da den imiterer en agnfisk, som tigerørrederne jagter i søen. Jeg har set flere tilfælde, hvor man har stået og fisket på en plads uden held, hvorefter der pludselig springer småskaller fri af vandet, og det betyder, at nu er tigerørrederne gået på jagt. Her er det min erfaring, at man ofte kan skifte til sølv/guld/kobber og udløse et hug. Men nok om det.

– Der skulle ikke gå længe, før jeg have den første tigerørred på krogen under træet ved udløbet til åen. Det var en rigtig flot hanørred, som ikke kunne stå for sølvfidusen. Kort efter kunne jeg nette en rigtig fin to-kilos farverig ørred. Efter at have taget billeder, skulle der fiskes videre rundt om søen, da den plads skulle have lidt ro, fordi der tit kommer en ny tigerørred og stiller sig. Jeg fik snakket med nogle tyskere om, hvordan jeg fiskede mine blink og jeg udpegede nogle pladser ved sø 1-2, som de skulle prøve, da chancen for tigerørred var stor der.

– Jeg skiftede farve på fidusen til kobber, og i hjørnet mellem sø 1-2, var der fisk, da skallerne og de andre byttefisk bliver skubbet der op af vinden. Jeg kastede hen langs egen bred og mærkede et meget aggressivt hug, og var sikker på, at det var en rigtig god tigerørred. De fighter altid super hårdt og tungt. Efter en del tovtrækkeri kunne jeg lande en rigtig flot trekilos tigerørred.

– Det begyndte lige så stille og blive mørkere, så ørrederne skulle nu hentes i de dybere huller i søen. Agnvalget faldt derfor på en bulldog mini fra OGP med UV-korset. Jeg prøvede lidt forskellige farver til jeg fandt den, som udløste hugget. Igen mærkede jeg et meget tungt og aggressivt hug, og denne gang var der ingenting, som jeg kunne gøre. Jeg måtte en tur i søen, da ørreden tog et udløb efter hugget ud under nogle buske og videre hen langs brinken. Jeg tror faktisk at jeg stod med denne tigerørred i 5-10 minutter på min UL-stang, inden jeg vandt kampen og kunne styre tigerørreden i nettet. Vægten kom frem og ganske rigtigt – endnu en trekilos ørred have overgivet sig. Alt i alt fik jeg på tre timer tre tigerørreder og én kildeørred – samt mistede fire tigerørreder. Hvis du vil have hjælp til at lure specialørrederne, er du velkommen til at kontakte mig på facebook, slutter Rasmus.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Rasmus Wølck med en flot tigerørred på tre kilo fra Tusågårds Put and Take

Rasmus Wølck med en flot tigerørred på tre kilo fra Tusågårds Put and Take.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This