Lars Klok med en af de store fra Gudenåen – en laks på 18,34 kilo med en længde på 123 centimeter.

22-10-2012 – DE VESTVENDTE åer har for længst fisket de storlaks, der var allokeret til dette formål. Det tog jo ikke engang en uge for Skjern Å, at nå den grænse i foråret. Så hvis det er storlaks du vi have i tale, så er der kun Gudenåen tilbage.

Den 2. oktober tog Lars Klok fra Randers til RSK-stykket, hvor han oplevede sit livs lakseeventyr.

– Mellem klokken 7.15 og 8.00 taber jeg en laks på omkring 3-4 kilo, men i det næste kast med en ny reje, får jeg en laks på 18,35 kilo og 123 centimeter landet, fortæller Lars.

Typisk Gudenå, den kan på denne tid af året levere den slags fangster. Lars var taget til sit favoritsted og stod og vippede med stangen:

– Og så blev rejen ellers taget i et par ordentlige rusk, hvorefter jeg giver tilslag. Så starter fisken ellers et udløb på ca. 75 meter ned af åen. Den går op i overfladen og står og rusker, og jeg kan se, at den er meget stor.

– Jeg ligger pres på fisken og får den halet halvvejs ind. Så slår den bremserne i og tager et nyt langt udløb, og endnu en gang får jeg den stoppet. Denne gang får jeg den så helt op, så den står ude midt i åen. Her kan jeg ikke rigtig få den til at flytte sig og den tager endnu et nyt langt udløb ned af åen og trækker ind til kanten og grøden 50 meter nedenfor, hvor jeg står. Jeg har ingen mulighed for at gå efter den, så jeg holder stangen så langt ud i åen jeg kan, for at holde den fri af siv kanten, fortæller Lars. Sådan går det lidt frem og tilbage.

-Nu har jeg set fisken på nærmeste hold og det fik ikke mit hjerte til at slå langsommere eller komme på plads, for det føltes som om det sad oppe i halsen på mig. Tankerne farer igennem mit hovedet – går det godt og hvordan får jeg den landet. Fangstnettet havde jeg smidt fra mig, det ville jeg alligevel aldrig få fisken i, den var jo enorm.

– Jeg får igen fisken ind til kanten og nu har den lagt sig på siden og jeg har nu besluttet mig for at håndlande fisken og langer forsigtig armen ned i vandet og får et godt tag om haleroden og så går det ellers stærkt. Fisk, fisker og fiskestang befinder sig i løbet af få sekunder 15 meter inde på engen, det var helt vildt – en stor laks på 18,34 kg og 123 cm var landet og lå i græsset ved siden af mig – en oplevelse og et syn jeg aldrig vil glemme, slutter Lars Klok.

Fra nu og indtil 1. november har alle indsendte fangstrapporter chancen for at blive vinder af Fisk & Fris Kaffe Cup. Vinderen, som kåres på www.fiskogfri.dk den 1. november, får 12 pakker af den nye feinschmecker instant kaffe – Millicano fra Gevalia. De indsendte fisk deltager også i Fisk & Fris øvrige konkurrencer.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This