– Højsommer hænger for mig uløseligt sammen med overfladefiskeri efter rimter, fortæller Nicolai Ulrik Hansen. – Scenariet kan man sjældent bestille et smukkere: En hyggeligt klukkende sommer å med masser af uspoleret grøn vegetation langs bredden og flotte, sultne rimter. Det er balsam for sjælen og garanti for underholdning med høj puls.

– Overfladefiskeri kan være ekstremt effektivt i især sommerperioden. Med held kan fiskene lokkes til overfladen allerede fra april og helt ind i oktober, men det er især sommerfiskeriet, der skiller sig ud med et fiskeri, som kan være i særklasse.

– Afhængig af afstanden ud til fiskene, må der vælges, om fiskeriet skal være løsline eller man har behov for højere kastevægt og må bruge e et overfladeflåd eller en såkaldt ”controller”. Jeg vælger typisk at bruge en lille Drennan Surface Carp Waggler på 2-3g eller en E-S-P controller på 5g. En controller har desuden den store fordel, at man kan opnå langt bedre styr på linen uden at “forstyrre” agnens drev.

– Agnen er altid friskt toastbrød som sættes på en Kamasan Wide-Gape krog størrelse 10-6. Grejet behøver ikke være noget specielt, men vælg en tyndere nylon line på 0,18-0,20 som i kombination med en forholdsvis lang fiskestang på 10 fod eller mere gør det nemmere at styre agnen i strømvandet. Rimterne findes nemt ved at kaste små portioner af 2-8 mindre stykker toastbrød ud på overfladen, og kan man ikke kaste langt nok, så kan en slangebøsse være et nyttigt værktøj.

– Jeg starter normalt ikke fiskeriet, før jeg er sikker på, at der er fisk, som tager brødet. Det er virkelige spændende at se brødet blive suget ned fra overfladen, men pas på du ikke bliver ivrige. Giv den lige et sekundt mete end du føler, så du ikke river agnen ud af munden på fisken.

– Husk endelig polbriller og en kasket til at tage det værste skin fra solen. Rimterne kan man støde på flere steder i Danmark, men de mest kendte vande er Vidå og Gudenåen i Jylland, Odense og Vindinge Å på Fyn samt Tryggevælde Å, Køge , Susåen og Halleby Å på Sjælland.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This