Lige nu er et super godt tidspunkt til at fiske hvar, som typisk opholder sig over grus eller sandbund – og det bliver kun bedre i takt med, at vandet bliver lidt køligere. Fra båd vil det ofte være 3-10 meters dybde, der fiskes på, og en af de klassiske metoder er et helt almindeligt paternostertakel med anti-tangle bom, cirka en meter fluorocarbon i 0,4 mm – og så et tokrogstakel med en styrende enkeltkrog forrest samt en mindre trekrog bagerst. En af dem, der har haft succes med fiskeriet lige nu, er Freddi Hansen:

– Her den anden dag fiskede jeg efter hvarrer ud for Møn, fortæller han. – Da fiskedagen var omme, havde vi fanget 17 fine pighvarrer op til 1,9 kilo. Alle fiskene blev fanget på levende tobiser, som er en af de allermest effektive agn til de grådige pighvar. Lige for øjeblikket er der mange af dem, som er relativt lette at fange på små forfang som fx Sabiki-takler.

Har du selv været ude efter hvarrerne, så hører vi naturligvis meget gerne fra dig. Du kan kontakte redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This