Donaluaksen er en af de største laksefisk vi har i Europa, hvor den, som navnet antyder – primært lever i det kæmpestore flodsystem – Donau, der udmunder i Sortehavet på den rumænske kyst.

Et af de bedste områder til at fange Donau laks – eller huchen, som den også kaldes, er de østrigske floder Mur, Drau, Gail, Inn, Salzach, Pielach og Enns. Fiskene kan principielt set fanges året rundt, da de er i floden konstant, men de er markant lettere at fange om vinteren efter den første hårde frost har sat ind og har stabiliseret sig. Det er derfor lige nu, at det er højsæsonm for denne unikke fiskeart i blandt andet Sydtyskland og Østrig.

En af dem, der dyrker dette spændende fiskeri er Bruno Steiner, som typisk fisker enten med shads eller wobler efter de eftertragtede fisk. – Da der er tale om store fisk i hård strøm med masser af klipper, så er det det grove grej, der skal frem, fortæller han. – Jeg bruger typisk en kraftig 150 grams geddestang på 2,40 meter og et 4000 fastspolehjul med 30 kilos fletline plus 0,45 mm fluorocarbon forfang. Det er super koldt hernede, så det er noget med at have så store øjer på stængerne, at der ikke dannes for meget is i dem.

Man finder især fiskene i de dybe huller og strømrender – og jeg har fået syv fine fisk i år helt op til 125 centimeter. De fleste af dem har jeg dog ikke gode fotos af, da fiskene ryger retur, og jeg normalt fisker alene. Det er en super stærk fisk, og dette kombineret med den ofte stærke strøm om vinteren, gør at man hurtigt får varmen i det snedækkede landskab. Min personlige rekord er 128 centimeter, slutter han.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This