sandarterne har været i hugget

Sandarterne har virkeligt været i hugget denne sommer, og Thoke Wistoft har haft et rigtigt godt fiskeri efter den eftertragtede predator:

-I foråret har jeg fået fingre i Hummingbird’s nyeste, og til dato største instrument, SOLIX 15 SI. Inden sandartens fredning nåede jeg kun en kort tur i et meget svært vand, hvilket ikke er optimalt, når man skal lære et nyt instrument at kende. Derfor blev første tur efter fredningen til et let vand med mange fisk, så jeg kunne lege lidt med instrumentet og finde de bedste indstillinger. Et vand med mange sandarter betyder selvfølgelig også mindre fisk. Turen gik super godt.  Langt størstedelen af fiskene fik jeg lokaliseret ved brug af “side imaging”, hvorefter jeg kunne vende om på dem, og få dem ind i den almindelige ekkolodskegle lige under båden.
Agnen var Storms vertical jig ”Joker vert” fra deres So-Run serie.  Jeg prøvede både versionen i 22 cm og 15 cm. Fiskene huggede gladelig på begge størrelser, men krogningsprocenten var klart størst på 15 cm versionen – sikkert fordi der var tale om mindre fisk. I løbet af morgenen blev det til 12 sandart, alle i stort set samme størrelse 64-71 cm og 2,8-3,5 kilo. Hertil lidt gedder, der også måtte en tur forbi bådsiden.
Jeg fik lige taget et enkelt billede af skærmen hvor jeg fiskede på to fisk, der stod ved siden af hinanden, og fik kroget den ene, mens den anden blev stående nede ved bunden. Jeg ønsker at tilmelde fem sandarter til predatorcuppen; 68-, 68-, 69,- 71- og 71 cm.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This