Der vil være rig mulighed for at prøve de nyeste fluestænger på fluefestivalens mange kastebaner. 16.04.09 – LØRDAG OG SØNDAG d.18 og 19april byder Federation of Fly Fishers Denmark alle landets fluefiskere indenfor til The Danish Fly Festival, som afholdes hvert andet år. Her præsenteres fluefiskeprofiler fra hele verden over to stærkt specialiserede messedage fyldt med fluekast, fluebinding, fluegrej og fluesnak. Som sædvanligt vil de to haller være fyldt med producenter, grossister, landets store grejforretninger samt alle mulige små specialbutikker. Alle sammen dukker op med alt det nyeste, sjoveste og mest usædvanlige fluefiskegrej. Ligesom tidligere år vil der være udendørs kastebaner, hvor gæsterne kan prøvekaste alle de nyeste modeller af fluestænger. Men som en særlig nyhed vil der blive opstillet flere udendørs vandfyldte kastepools, så der også er mulighed for at prøve de lidt mere avancerede fluekast af den slags der ikke kan lade sig gøre på en græsplæne. Flere af udstillerne har lovet, at de opstiller en særlig fluestangsbod ude ved kastebassinerne, så det bliver nemt og tilgængeligt for gæsterne at prøvekøre stængerne under realistiske forhold.

Fluekastet er selvfølgelig i højsædet på en fluefiskemesse. I den store indendørs kastepool vil gæsterne kunne opleve verdens dygtigste fluekastere undervise og underholde. Her finder man selvfølgelig danske navne som Henrik Mortensen og Klaus Frimor, men også internationale navne som Mattias Drugge, Michael Mauri og Charles Jardine vil være blandt de mange fluekasteprofiler, der tryller med fluestangen begge dage. The Danish Fly Festival har i dag et ry verden over, som en af de mest fantastiske fluefiskemesser. Og fluekastere af alle nationaliteter står nærmest i kø for at komme på gæstelisten og programmet opdateres jævnligt med nye spændende navne.

Det samme gælder fluebindere. Det er næsten synd at fremhæve enkelte fluebindere frem for andre, når verdens dygtigste fluebindere er samlet. Men klassiske laksefluebindere kan roligt glæde sig til at gense tyske Sasha Pütz. Og kystfluefiskere vil få svært ved at overse italienske Fabio Federighi binde de mest fantastiske fiskeimitationer, der med garanti vil gøre lykke på de danske kyster. Den svenske superbinder Michael Frödin har lovet at ville binde fluer foran et kamera tilsluttet en projektor. Så kan messegæsterne nærstudere binderiet af de kendte Frödin-fluer på særligt tæt hold når selv de mindste detaljer vises i storformat på hallens endevæg.

Der ud over vil festivalen bugne af andre aktiviteter som foredrag af for eksempel Morten Øland og Thomas Weiergang, der fortæller om fluefiskerrejser til verdens mest spændende fluefiskedestinationer. En gør-det-selv workshop, filmforevisning, og ikke mindst DM i fluebinding, der arrangeres i fællesskab med Danmarks Sportsfiskerforbund. Begge dage er hallerne åbne fra 10 -17 og det koster kr. 100,- i entre (medlemmer af FFFD gratis adgang). Se hvem der udstiller på messen og gå op opdagelse i det opdaterede program på The Danish Fly Festivals hjemmeside. www.flyfestival.dk Her vil der også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et komplet fluefiske sæt bestående af en håndbygget Bo Hermansen splitcanestang med et Orvis hjul og line fra Go Fishing

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This