Henrik Carls drengedrøm gik i opfyldelse med fangsten af denne smukt aftegnede arapaima – en amazonfisk som er blevet udsat i udvalgte søer i Thailand.

Her er det en rødhalet malle, som er en tur inde til fotografering. Det er endnu en bomstærk amazonfisk, som er blevet transplanteret til en Thailandsk kontekst. HENRIK CARL fra Zoologisk Museum er netop vendt hjem fra en velfortjent ferie i Thailand. Det var egentlig en ferie med familien, men det er jo ikke rigtigt en ferie, hvis ikke fiskestangen også kommer i aktion. På øen Phuket fandt han frem til en sø, der rummede en masse spændende arter, bl.a. den eftertragtede arapaima. Fremme ved søen viste det sig, at der kun var to arapaimaer, hvoraf den ene var blevet mistet tidligere på morgenen. Det lovede ikke godt for chancerne. Til gengæld var der massevis af andre spændende fisk, så der var ikke langt mellem huggene. Det blev til adskillige rødhalede maller, rødhalede pigmaller, pacuer, hajmaller, siamesiske karper og flere andre arter.

Der var hug i et væk under ferien i Thailand. Her er det en Siamesisk karpe, som må posere for kameraet. I et hjørne af søen var den ene arapaima imidlertid jævnligt at se i overfladen, når den var oppe efter en mundfuld luft. Det gav fornyet tro på fiskeriet. Den normale metode på stedet var at fiske en død agn på bunden. Henrik troede dog mere på fiskeriet oppe i vandet, så et flåd blev monteret. Det var ikke en helt dum ide, for arapaimaen huggede i første kast. I starten fulgte den meget pænt med ind, men da det for alvor gik op for den, at den var kroget, livede den noget op. Efter en hård fight kunne Henrik efter godt 15 minutter hoppe i vandet til den store fisk. En drengedrøm var gået i opfyldelse.

    Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This