– Der er dage hvor man ved alting kan gå op i en højere enhed, fortæller Troels Bihl. – En sådan morgen var det for et par dage siden, da Mads, Jakob og jeg sejlede ud fra Hanstholm klokken fire i havblik. Solen var lige begyndt at vise sig rød i horisonten, og vi sejlede en halv time ud i solopgangen til de første vrag. Dagens første punkt på dagsorden var at få klaret de obligatoriske sej til agn.

– Agnene blev klaret hurtigt, og derfra var det videre ud til destinationen, som var et vrag på 150 meters dybde. På det første vrag er der garn, og en garnbåd fortsatte med at lægge garn ud, så vi måtte videre til det næste vrag. Vraget blev lokaliseret, og alle agnene susede mod vraget. Den første halve time skete der ikke meget.  Men så, da jeg skulle flytte agnen en smule, kunne jeg mærke et forsigtigt hug. Fisken huggede igen, og med et hurtigt modhug, blev den kroget. Så er der bare 150 meter op, og bede til den bliver hængende. Da vi kunne se fisken i det blå vand, kunne vi se en stor brosme. Hurtigt fik vi den ind, og vejet til 11,5 kilo, hvilket er rimelig tæt på den danske rekord, som pt er på 12,750 kilo taget af Finn Razau Petersen på Det Gule Rev i 2001. Det skabte en vild stemning ombord.

– Vi fortsætter med at fiske på vraget, men der sker ikke mere, så vi bestemmer os til at sejle ind på revet og fiske torsk i stedet. Frokosten bliver indtaget under sejlturen til revet, og grejet bliver skiftet ud til ophængere og pirke i 200 grams klassen. Vi startede på de nordlige sten, og fiskede os nedad til de gamle pladser. Vejret er fortsat helt perfekt, og alle pladserne gav fisk fra 2-5 kg, og da vi ramte en plads, som vi før har fisket målere på, kunne jeg mærke en noget større fisk. Først troede jeg, det var en double, men efter et par hurtige udløb, var jeg sikker på, at det blot var en enkelt fisk, og den var betragteligt større end de tidligere torsk. Fisken blev pumpet op i bedste stil, og da vi fik den på vægten viste den 14,5 kg.

– Resten af dagen fangede vi jævnt med fisk, og måtte sætte en del tilbage, da vi havde fyldt en fiskekasse med flotte Nordsø torsk. Det var en fantastisk dag i bedste selskab med vejret og fiskeriet på vores side. Vi vender tilbage igen, når kulmulerne trækker ind på revet.

 

Hvidovre Sport

 

Troels Bihl med torsk på 14,45 kilo fra Det Gule Rev

Troels Bihl med torsk på 14,45 kilo fra Det Gule Rev.

 

 

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This