06-08-2012 –

Her er det far og søn, der står med nogle flotte blanke Stillehavslaks fra Vancover. Det er Nicolaj til venstre og faren Per, som laksedystede derovre. Og Per tabte!VI HAR PÅ REDAKTIONEN MODTAGET denne beretning fra Per Jacomo fra Roskilde. Han er sammen med familien netop hjemvendt efter en laksetur i Canada. Nicolaj på 13 var med for at prøve fiskeriet.

– Juli måned 2012 og første fiskedag med Coastal Island Fishing Adventures, med skipper og guide Rick Hackinen ved roret på en fed båd i form af 24′ Grady White Gulfstream. Det viste sig at være et godt valg. Kort fortalt havde jeg naturligvis lovet min søn, at han på sin første fisketur efter laks skulle se, hvordan det skulle gøres, men da dagen var omme, så hed scoren i Nicolajs favør 5-1 i laks. Dog havde jeg fået drømmen omkring at fange en haj til ham i hak i form af

Og her er den haj som Per havde lovet at fange til sin søn – en 85 centimeter lang Spiny Dogfish.en 85 centimeter lang Spiny Dogfish gjort til virkelighed ligesom min ene laks var den største, fortæller Per og fortsætter.

– Men fakta er, at Nicolaj fik fem laks – heraf fire Chinook og 1 Coho med følgende vægte: 2,2 lbs (Coho), 5,0 lbs+7,5 lbs+11,5 lbs+12,5 lbs. Ved siden af disse, mistede han stort set ved netkanten en klart større formenligt over + 18 lbs. I skrivende stund ryges der så små 36 lbs herlig laks ovre i Canada, og snart vil vi modtage det hele retur i form af Lox – på dansk koldrøget laks – og i form af en mere lokal rygning, nemlig West Coast Hot Smoke Salmon alsoknown as barbequestyle, eller med andre ord done with specialmix of spices og derefter varmrøget. Nam nam.

– Således vandt Nicolaj kampen mod Daddy i det herlige Canadaland, og dernæst fik han tillige 2½ dag, hvor vi fik set en sortbjørn nærmest i øjnene, fik oplevet den majestætiske amerikanske bald headed eagle svæve ned langs River Campbell River, fik fisket efter Salmon med 1-håndsfluelaks, fik boet med far i en rigtig RV, altså et big american mobil home, og hvor vi sammen fik fortæret og grillet nogle store saftige canadiske bøffer, beretter Per.

Samlet laksestilling blev 5-2 til Nicolaj, idet Per fik reduceret med en pink salmon på fluestangen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This