ROLK (Roskilde Omegns Lystfisker Klub) afholder hen over sommeren kursus/genopfriskning for voksne uerfarne lystfiskere, der har lysten til at genoptage deres ungdoms lystfiskeri i et hyggeligt socialt samvær fuld af spændende naturoplevelser. Der vil blive fisket 1 dag fra kysten efter bl.a. hornfisk, 1 dag fisker vi i en Put and Take sø efter ørred og endelig bliver der en tur på havet med kutter efter sild, makrel og torsk. I forbindelse med fiskeriet i Put and Take vil der være mulighed for et kursus i fluekast. Måske har du set: "Fluefisk og Sushi" i fjernsynet er blevet fascineret af arbejdet med fluestangen, måske har du også tænkt det er sørme svært det der, men det ligesom at cykle efter få forsøg har man lært det. Som en af klubbens erfarne fluefiskere engang sagde:" Det værste der kan ske når jeg slapper med fluestangen er at en eller anden fisk bider på og jeg skal koncentrere mig den i stedet for fluen.

ROLK stiller med erfarne lystfiskere der vil give en kort instruktion i et par knuder, i at kaste og endelig vil forskellige former for fiskeri blive vist. Første gang vil være i slutningen af april når hornfisken er kommet ind i fjorden for at gyde. Vi vil mødes i "Fiskehytten" som er klubbens klubhus i Veddelev. Derefter kører vi til Bolund nord for Risø og vil fiske efter hornfisk. I maj måned fisker vi i Hedeland efter ørred, samtidig er der mulighed for at lære om fluefiskeri.

Når silden står tæt i Øresund formentlig i oktober vil vi arrangere en tur med båd på "Sundet".

At være med i en fiskeklub er ikke bare for fiskenørder, vi er ganske almindelige mænd og kvinder der nyder naturen og lystfiskeriet. Om vinteren mødes vi i klubhuset og laver grej, hører foredrag, ser film og måske bygger vi vores egen fiskekniv.

Er du interesseret i at høre mere er du velkommen til at kontakte: Jan Bo Hansen på tlf. 46 35 74 21 eller mail til mig på Janbo@Rolk.dk og jeg vil kontakte dig.

Prisen for kurset 100 kr. + udgifter til bådturen på 275 kr. HUSK: Er du over 18 år og under 65 år skal du have Dansk fisketegn til 125 kr. dette

Kan købes på Posthuset.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This