Under stormen havarerede et havbrug i Grønsund – og siden er der kommet meget varierende meldinger om sightings og fangster. Direktøren for havbruget mener mindst halvdelen af fiskene er døde, men som tiden går bliver der spottet og fanget flere og flere fisk.

Vi har her på redaktionen i dag talt med flere fiskere, der lige nu – som du læser dette – fanger godt med fisk, og meget tyder på, at de undslupne fisk, der er overlevet, nu virkelig er ved at være i hugget. Der er helt klart ikke tale om samme mængder som sidste år, hvor der undslap 70.000 fisk. Der er måske tale om under en tredjedel. Men – til gengæld virker det som om, at dem der er – de til gengæld er ret hugvillige allerede nu.

– Jeg sidder lige og afslutter madpakken, imens jeg fordøjer morgenens vilde fiskeri i området omkring udslippet ved Falster, fortæller Casper Larsen på telefonen. – Min kammerat og jeg har indtil videre fanget 20 regnbuer på Fidusen siden i morgens – og så også lige en flot havørred, der tog en putflue i allerførste kast. Det har især været blinket Fidusen nr. 1 der har spillet – og det virker som om, at farverne har været underordnet. Der er helt klar færre fisk en sidste år, og der er ikke tale om kæmpe stimer, som det nogen gange er tilfældet, men derimod mindre flokke på 3-10 fisk, der cruiser rundt. Men – til forskel fra, hvad man ofte oplever – så er mange af fiskene i hugget lige nu. I dag fisker vi fra båd – og vi har både spottet samt fanget fisk på alt fra 30 meter fra land til 500 meter fra land. De kan således findes mange forskellige steder, hvis blot man har øjnene på stilke og søger aktivt efter dem hele tiden.

– Men fisk endelig ikke som du plejer at gøre efter havørred, for så får du ikke noget, understreger Casper, der om nogen ved, hvad regnbuer vil ha´. Det gælder om at spinne så langsomt og monotont ind, som du kan. Uden spinstop. Det er det, der for alvor udløser huggene. Præcis som når du fisker i putten – bare på kysten, slutter han.

Se hvordan du lettest og sjovest fanger regnbuerne på flue i disse videoer

Kystregnbuer – sådan fanger du dem

Kystregnbuer på flue

 

 

Tradea brugt fiskegrej

 

 

Casper larsen med dagens første fisk - en flot havørred. Øverst Casper Larsen med to ud af 20 regnbber ham og hans kammerat fangede inden frokost i dag.

Casper Larsen med dagens første fisk – en flot havørred. Øverst er han med to ud af 20 regnbuer han og hans kammerat fangede inden frokost i dag.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This