Det er det svenske landshold bagerst – dem der står – og det er det danske landshold, som sidder på knæ. Og det var Danmark der løb med sejren af den indledende runde af landskampen med en havørred på 2,2 kilo. Afgørelsen på dysten finder sted til november.18-04-2012 – DANMARK VANDT over Sverige i den indledende landsholdsdyst søndag den 15. april en dag det svenske hold hellere vil glemme, da dagen var omme.

Optakten til konkurrencen var så dårlig, som den næsten kunne blive, idet temperatur og vindforhold ikke var det optimale til et kystfiskeri i det nordlige Skåne. Der var frost og vindretningen fra nordvest var dårlig, beretter Bengt "Skåningen" Andersson fra det svenske hold.

– Vi mødte op hjemme hos Henrik, alle 10 deltagere, fem svenske og fem danske, som alle indgydte respekt ved første øjekast. Disse vejrbidte mænd havde været fiskeri efter havørred mere end én gang, det er helt sikkert, fortæller Bengt. Det blev fisket fra 12.00 til 21.00 med en pause for 17.00 til noget mad.

Den blev rygtedes at en af ​​danskerne fik en tre-kilos havørreder ved Domsten, hvilket senere viste sig ikke at være helt sandt. Vægten var kun en beskeden 2,2 kilo, men bestemt ikke en fisk, der de skulle skamme sig over. Der var nemlig ingen til det svenske hold.

Det svenske hold virkede lidt stramt og anstrengt under middagen kl. 17.00, idet den uhyggelige sandhed vart, at en dansker lige nu sad med eneste godkendte fisk – en havørred på 2,2 kilo med 1,0 i forhold til Fultons formel.

Aftenfiskeriet er som regel givende, men nu var der også krav om, at det svenske hold skulle vise hvad de var i stand til – de var trods alt på hjemmebane i jagten efter havets sølv. Og det blev en vellykket aften, alle fik at fisk, undtagen en af på ​​det svenske hold.

Dog var der kun en havørred på 1,9 kilo som blev godkendt – og den løb en svensker med. Men det kneb at holde de store fisk på krogen og således mistede både danskerne og svenskerne store fisk, som kunne have slået den danske fisk på 2,2 kilo.

– Efter at solen var gået ned, var det en kendsgerning, at det var Danmark, som løb med sejren i den indledende runde, slutter Bengt "Skåningen" Andersson. Finalen og afgørelsen på landskampen afholdes i november – en begivenhed som Fisk & Fri vil dække.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This