– Jeg havde nøje udvalgt pladsen ud fra vind og strøm, fortæller Niels Jørgen Matthiesen fra Farum Lystfiskerforening. – Jeg elsker blankt vand, hvor der skal listefiskes med let grej. Da jeg kom til pladsen, stod der otte på strækket, så jeg kørte videre til et rev, hvor der lige var plads på indersiden for en tysk familie. Da det blev mørkt pakkede de sammen, og i det samme så jeg aktivitet på kanten af revet, hvorefter en flot 53 cm havørred tog fluen. Da jeg var ved at sætte den ud igen, var tyskeren kommet med sin datter og det hele, så de blev glade, da de fik den med hjem.

– Natten igennem fiskede jeg aktivt mod vest, og der var sporadisk aktivitet hele vejen – uden at det dog lykkedes at få dem til at hugge. Da det blev lyst, var jeg nået til det stræk, som jeg egentlig havde udset mig for turen, og nu stod der ingen. Jeg så hurtigt fisk og kastede til den. Havørreden fulgte efter, men drejede af helt inde ved stangspidsen. Der var kun én ting at gøre – at skifte forfang til 4,5 meter. Efter blot 10 minutter sagde det BUM, da den flotteste havørred tog fluen og gik fri af vandet. Jeg tog den stille og roligt på det lette grej, så den sprang mindst 10 gange. I nettet målte den 60 cm, og den røg med hjem.

– En fantastisk tur med listefiskeri var slut, så nu skulle der soves. I alt er det blevet til tre ture på det seneste med 11 fisk. Den sidste tur sluttede af med en på 53 og en på 60 cm taget på Svenskerfluen og Natfluen. Pas på fjæsinger i mørket: Jeg fik 25 stk, så de er kommet massivt nu.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This