Thorbjørn ”Buster” Oden fra Daiwa, svenskeren der har lagt navn til den ikoniske Buster Jerk, havde her den anden dag en fantastisk fiskedag sammen med vennen Kristian Keskitalo fra Team Daiwa.

– Kristian Keskitalo og jeg fik for et par dage siden endelig tid til at fiske sammen i hans båd, som vi havde talt om så længe, starter Thorbjørn sin fortælling til Fisk & Fri. – Vi havde forsøgt at få aftalt en tur tidligere på foråret, men det var ikke lykkedes at få brikkerne til at falde på plads, så derfor var det dejligt endeligt at være på vandet sammen. Som det ofte sker om foråret, så er varmt vejr tit forbundet med en del vind, hvilket var det, der havde været den afgørende faktor, som gjorde, at vi måtte aflyse de tidligere ture. I dag så det heldigvis lyst ud, selvom det skulle blæse kraftigt op i løbet af eftermiddagen.

– Allerede lige efter vi var startet vores geddefiskeri, fik vi de første hug, hvilket resulterede i flere fine fisk mellem 5-9,4 kilo, der alle huggede på Daiwas Lazy Jerk i farven rød/sort prisma, fortsætter han. – Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige tailbaits, og sendt en rød/sort model til Kristian ugen inden. Den havde endnu ikke set vand, da vi begyndte at fiske, men allerede i første kast med denne agn krogede han en flot fisk på 10,4 kilo, der var 117 centimeter lang.

– Lidt senere fik jeg hugget med det store H. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en noget større fisk, der havde hugget min Lazy Jerk på spinstoppet. Fisken tog flere lange udløb på trods af, at storgedder på denne tid af året ofte er en noget begrænset fightoplevelse. Først da vi så hende i nettet, fattede vi dog for alvor, hvor stor den var. Men alligevel ikke helt… Først underestimerede vi den nemlig, fordi den nærmest var uvirkeligt fed i forhold til længden på 121 centimeter. Fisken blev afvejet til 15,7 kilo, hvormed jeg kunne notere mig for en ny personlig rekord, og da dagen var omme kunne vi opsummere fangsterne til 21 gedder med to fisk over de magiske 10 kilo, slutter Thorbjørn, der til daglig er sælger for Daiwa i Sverige. Det eneste minus for ham var, at han måtte afstå sin Lazy Jerk til Kristian. Hans eneste regel på båden er nemlig, at alle, der fanger 10+ gedder, skal aflevere agnen, den blev fanget på, til ham!

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This