– Forleden havde jeg det vildeste dobbelthug, da jeg var ude for at trolle gedder i et for mig helt nyt område. Begge stængerne bukkede sammen samtidigt og agnene var en Xet Storpsyk og en rød/sort Platypus. Efter dobbelthugget tog vinden til, så jeg lod fiskene ligge i nettet mens jeg ankrede og fik stængerne ind, så jeg kunne få lavet et par fotos, som du ser her.

– Dette forår er jeg begyndt at eksperimentere en del med Jens Bursells release-rigs til mit geddefiskeri med inspiration fra mine venner Patrik Gundler og Rickard Linderoth, hvilket har givet mig virkelig høj landingsrate. Det er let at afkroge fiskene, og måske aller vigtigst har det givet en meget lav procentdel af større skader fra krogene som fx ødelagte øjne, brækkede kæbeben og ødelagte gæller. Dette er helt klart en faktor, der er værd at have med i betragtning, når der fiskes på vande med højt fiskepres. Riggen, der også kan bruges til alle former for spinnefiskeri, er oprindeligt designet af Jens Bursell – og jeg bruger den version, han har lavet for Westin Fishing, slutter han.

Reklame: Du kan læse meget mere om release-takler i Jens Bursells bog ”Geddefeber”, som du kan købe her.

 

In-line Claw Fly by Jens Bursell

 

Albin Shargi med den ene af sine gedder fra det vilde dobbelthug.

Albin Shargi med den ene af sine gedder fra det vilde dobbelthug.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This