De svenske skove rummer masser af muligheder for et spændende karpefiskeri i flot natur. En af de danskere, der netop har været hinsidas for at dyppe karpegrejet, er Thomas Svendsen fra Team CFC:

– Jeg blev samlet op af Carsten Sørensen fra CFC-Baits ved frokosttid, hvorefter vi kørte mod Sverige, hvor vi havde udset os en skovsø på cirka 10 hektar, som skulle have en god bestand af skælkarper, fortæller han. – Efter en køretur nogen timer igennem det svenske kom vi til søen, og wow sikke et smuk syn, som mødte os.

– Vi gik en tur rundt om søen for at lure, hvor vi helst ville slå lejr for de næste dage, og kom snart til en fed plads midt på søen, hvor vi havde god mulighed for at fiske op til et åkandebælte samt modsatte bred, der havde godt med siv langs kanten. Vi blev hurtigt enige om, at det var der, vi ville satse. Grejet blev i ro og mag sejlet til vores plads, og vi fik slået bivies op samt gjort klar til at sejle ud med vores rigs. Først fodrede vi dog godt op på vores udvalgte spots langs åkanderne og sivene.

– Aften og natten gik, hvorefter det blev morgen og tid til en god kop kaffe. Men lige som den blev nydt, begyndte Carstens ene baitrunner at køre. Stangen blev taget, og der var fast fisk i den anden ende, men den havde selvfølgelig taget turen ind igennem åkanderne, så ud i båden gik, mens Carsten fik kæmpet den fri imellem åkanderne. Til sidst kom den heldigvis sikkert ned i nettet, hvorefter vi jublede i båden. Da vi kom på land og havde fået ro igen over begejstringen, fik vi taget nogen billeder af denne smukke skæller.

– Dagen gik, og humøret var højt. Det næste døgns tid havde vi dog ikke den store aktivitet, andet end, at vi fik et par mindre brasner, som drillede os, men der måtte bare kæmpes videre og ikke mindst hygges. Og det blev der…

– Onsdag var det tid til at komme ud af poserne. Timerne gik, men lige pludselig begyndte en stang, jeg havde stående cirka 50 meter væk, at bippe. Jeg satte straks i en spurt imod stangen. Da jeg kom frem, var der fast fisk i den anden enden, for spolen kørte godt derudaf. Kort efter var kampen godt i gang – også denne gang med åkander indblandet, men det lykkes at få kontrol over den store karpe, så vi ikke skulle ud i båden. Efter en hård kamp fik vi den ind over netkanten, og da jeg kiggede ned i nettet, blev mine øjne noget store, da jeg tydeligt kunne se min drømmefisk ligge dernede i bunden. Det var en stor flot skæller, som ikke kunne modstå mine to hookbaits med Hot Amanda boilies fra CFC-Bait. Vægten stoppede først, da den ramte 17,1 kg.

– Der var bestemt højt humør resten af dagen, og en rigtig god stemning i lejeren, efter at vi begge havde lykkes med at få en fin skæller på land hver! Torsdag morgen blev det tid til at pakke og vende hjem, hvilket var okay, da vi var rigtig godt tilfredse med de fisk, som vi havde fået på land – og ikke mindst de oplevelser vi havde haft ved den smukke sø. Alt i alt en super god tur med max hygge og højt humør i en fantastisk natur. Det skal klart opleves igen.

 

Hvidovre Sport

 

Carsten Søren med en af turens flotte skælkarper. Øverst Thomas med sin 17 kilos skælkarpe.

Carsten Søren med en af turens flotte skælkarper. Øverst Thomas med sin 17 kilos skælkarpe.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This