Svenskekysten fisker godt for øjeblikket, og det er ikke så få store fisk, der bliver landet. En af dem der har været ude på det seneste er svenske Jack Claesson, der fik en drøm af en kystørred forleden:

– Pludselig var der en ledig stund i kalenderen, hvor der var mulighed for at tage på kysten, fortæller han. – Det havde ellers blæst en del, men nu var der et hul i vinden, hvor det kun blæste med behagelige 5-6/ms – og solen tittede oven i købet frem bag skyerne.

– Vi vadede ud på revet, og efter et stykke tid fik jeg et kontant hug, som gav nogle heftige rusk med hovedet i den anden ende. Jeg råbte efter min fiskekammerat Johan, som kiggede over på mig, i det samme fisken tog det vildeste udløb i overfladen og hoppede fri af vandet. Et splitsekund var ingen af os i tvivl om, at det var en rigtig fin fisk. Havørreden besluttede sig for at gøre det så svært for os som muligt med en række lange udløb. Men – efter 15 nervøse minutter lå den flotte fisk endelig i nettet, og fiskelykken var total. Min første kystørred i 2023 er landet – og den målte 70 centimeter! Havørreden huggede på en H-Fladbuk gennemløber i hvid/grå.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Så bliver en havørred ikke meget flottere. Pragteksemplaret her huggede på gennemløberen H-Fladbukken.

Så bliver en havørred ikke meget flottere. Pragteksemplaret her huggede på gennemløberen H-Fladbukken.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This