– O’høj Fisk & Fri, lyder det fra Jan Svenstrup, der er fiskeguide på bl.a. Øresund. – Lige nu er der super fiskeri efter torsk i Øresund. Jeg har haft fin succes med på det lave vand på 7-13 meters dybde i Øresund på det sidste – og fiskeriet fortsætter indtil omkring nytår – hvis vandet ikke bliver for koldt . Vi har typisk fanget alt fra 5-30 torsk på en tur 2-4 mand, og det bliver bedre, når det bliver koldere. Vi har taget det antal pr mand der var brug bart og lovligt, og mindstemålet på min båd er 40 cm (normalt 35). Vi bruger normalt 7 fods stænger på 30-100 gram og 0,20 mm spunden line med 0,60 fc forfang på 70 cm, som er rar, når fisken skal løftes ind i båden.

– Den bedste jig er i min optik en orange /gul 42 grams version af Sandy Andy fra Westin Men ellers bare vælge noget med orange. Denne farver er især god fordi de spiser mange krabber der er lidt ovre i det orangebrune. Glow er godt på overskyet dage, og – jeg giver dem med mobil blitz, inden jeg fisker med den, så den lades op.

– Husk og spin langsomt ind og lav flere stop på vejen, så den er tæt på bunden. Er der der cirka 1-2 knob strøm, som sidst vi var ude eller let vind 5-7 m/s, så kaster jeg ud og står helt stille med stangen. Nu og da giver jeg line, så den dumper på bunden igen – hvor jiggen arbejder og svømmer selv.

– Vil du med ud at fiske i efterårsferien, har jeg stadig ledige pladser. Jeg kombinerer gerne turene på Øresund som starter fra Kbh. Nordhavn med fiskeri efterfladfisk. Jeg er fleksibel med hensyn til arter og start/slut tider, men typisk er turen fra kl 08-13. Jeg sejler alle dage, hvis der er kunder og ikke mindst vejr til det. Vi har alt grej og sikkerhedsudstyr ombord, slutter Jan.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This