For Morten Jensen var natten magisk – tre havørreder blev det til med den største på 64 centimeter med en vægt på 3,1 kilo. Den lod sig overliste af en skumflue.

01-08-2012 – DEN 21. JULI var Morten Jensen fra København taget til Fyn for at dyrke nattens havørreder i den stjerneklare nat. Det gav tre havørreder på henholdsvis 40, 48, og 64 centimeter. Først landede han den mindste på en rejeflue, som i ly af mørket blev udskiftet med en skumflue. Efter et på fejlhug kom en flot og tromletyk ørred på 48 centimeter på land.

– Pludselig blev overfladen omkring skumfluen brudt, og fisken tog fluen hårdt. Det var en god fisk. Den gik tungt og hovedrystende træk den af sted med linen, og med et satte den sig i en tangbusk et stykke ude. Nu var det min tur til at ryste med hovedet. Jeg kunne bare ikke få den fri. Da jeg når ud til fisken, er vandetspejlet ved waderskanten. Jeg tænder pandelampen og nede i tangen, står fisken og hviler sig, fortæller Morten.

Men til sidst går havørreden fri, fighten fortsætter og han kan lande en flot havørred på 3,1 kilo med en længde på 64 centimeter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This