– I går stod solen højt på himlen og vejret var varmt, fortæller Søren ”Woodfish” Lørup. – Lukas havde fiskefeber og spurgte om han måtte pakke sit grej, og smutte en time til åen. Cyklen kom frem, gummistøvlerne kom på og en lille taske blev pakket.

– Vi bor cirka 15 minutter på cykel fra et dejligt stykke af Odense Å, fortsætter han. – Der blev sagt knæk og bræk som altid, og Lukas når lige at sige, jeg fanger en stor far…. – Hvis den er så stor, at du ikke kan cykle med den, så kommer jeg og henter dig, siger jeg med et glimt i øjet.

– Lukas smutter, og jeg når lige at tænke ”alt for varmt” og alle de der ting, som normalt gør at man ville vente til det blev aften ved åen. Men hvad ved jeg. Vi har en fast aftale om, at han skal ringe, når han kommer til åen, samt når han kører hjemad igen. Han er 13 år, og jeg syntes faktisk, at det er en god ting at lære ham! Han ringer som aftalt, Knæk og bræk !

– Der går cirka 15 minutter, og så ringer han igen. Jeg tænker, at han måske har fået en lille bækørred, eller at måske der er andre der fisker der…Men stille og roligt lyder det, FAR jeg kommer ikke lige hjem med det samme, for jeg har fået en god fisk. Den er cirka 70 centimeter og 4 kilo. Ja den er fin med dig lyder det herfra. Så lad os Facetime, så vi kan se sen, siger jeg…

– WHAT!!!!!! Der ligger et pragteksemplar af en havørred, JUBLEN starter… Jeg smider alt hvad jeg har i hænderne og kører af sted med det samme. I bilen ringer jeg til mine trofaste fiskemakkere og beretter om, hvad der er sket, og alle er helt oppe at køre.

– Jeg ankommer ret hurtigt til åen, hvor jeg dytter og råber som en gal. I fuld galop løber jeg ned over marken, hvor jeg ser den unge mand stå med begge arme over hovedet… Jeg krammer og løfter ham op. Han var tydeligt rørt.

– Den ligger her omme i skyggen, siger han. – Vi går over til fisken. Mine øjne er ved at trille ud af hovedet, for der ligger et MONSTER af en havørred. Ul stangen står ved siden af med en spinner på. Det alt for lille net ligger sammen med hans taske, og nu går det op for ham, hvad det er for en kæmpe fisk han har fået…

– Den huggede efter bare fire kast, og fighten var både tung og sjov siger han. – Men det var også hårdt og svært, da fisken skulle landes med hånden. Vi tager i omegnen af de 1000 billeder. Mor bliver ringet op og farfar også… Herefter går vi mod bilen – hvor cykel, fisk og en meget glad dreng kører hjemad med sin far. Fisken havde en kampvægt på fem kilo og målte hele 77 centimeter. 10 minutter efter vi var kommet hjem, så hoppede han rundt på trampolinen med sin lillebror Ludvig. Hvem husker ikke de gode minder fra sin barndom, med sin cykel, fiskestang og gummistøvler, Nu har han også et, slutter Søren.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This