Skyggerne er så småt ved at blive lange, da vi omsider har fået lagt den lille robåd i position med to ankre 10 meter fra åkanderne i den lille mose. Vi blander en god gang forfoder med en gang majs samt CFC-hampepellet, og kort tid efter er der serveret på nede bunden. Under flåddene fisker vi begge med et par orm toppet af et majskorn, som enten er normale majs eller røde Pescaviva majs med jordbærsmag.

Efter blot en halv times fiskeri, løfter Nico´s flåd sig og signalerer suder, mens han lynsart giver et modhug, så det flekser solidt ned igennem hans gode gamle Tench Float stang. Fisken fighter forrygende, og inden læge kan han lande en flot suder i omegnen af 2,5 kilo.

I takt med, at solen synker ned bag trætroppene, kommer der bare flere og flere suderbobler på overfladen, men det er ikke altid lige let at kroge de snu fisk.  Lidt senere bliver det også min tur. En stribe af bobler nærmer sig langsomt, men sikkert mit flåd og pulsen er godt oppe, da flåddet giver et solidt løft, som modsvares med en et hårdt modhug. Det er ved at været et stykke tid siden, jeg sidst har fået en suder, og jeg nyder derfor hvert et sekund, mens den stærke fisk tonser rundt i kanten af åkanderne og lægger alle sine mange kræfter i for at komme fri. Men – til sidst kommer den i nettet, hvor jeg kan beundre dens perfekte skæl, afrundede finner og røde øjne. Som alle andre sudere er den på en mærkelig måde nærmest silkeblød og behagelig at holde, og efter et hurtigt billede ryger den fine fisk tilbage, hvor den kom fra. Det bliver til et par flotte sudere mere og til sidst kan vi knapt nok skimte flåddene fra spejlingerne af træerne oppe på land. Det er tid til at vende hjem fra en fantastisk aften ved sudersøen.

Jens Bursell

FOTO: NICOLAUS NISSEN OG JENS BURSELL

Subbook

 

Nicolaus Nissen en en af hans flotte suder taget på flådfiskeri med en cocktail af orm og majs.

Nicolaus Nissen en en af hans flotte suder taget på flådfiskeri med en cocktail af orm og majs.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This