hornBedårende smukke Samsø var i weekenden invaderet i mere end én forstand. Fjorden og kysterne ud for øen var invaderet af iltre hornfisk, som bugtede og slangede sig i det funklende vand. Og selve øen var invaderet af spændte og forventningsfulde tilrejsende, der skulle deltage i det, som nu er blevet til ”Hav, Himmel og Hornfisk – Samsø Fjordfestival”
– en folkelig festival med fokus på fællesskab, kulinariske oplevelser, muntre øjeblikke og lystfiskeri.

Det, der startede som Hornfiskefestivalen, har nu udviklet sig til et storstilet event med en bred og folkelig appel. Det kunne også mærkes på deltagerantallet, som var det bedste i festivalens 3-årige historie.

Mere end 150 deltog i hornfiskekonkurrencen, ’Samsøs Længste Horn’ og adskillige hundrede deltog i de mange andre aktiviteter som festivalen også bød på. Weekenden bød blandt andet på krabbejagt fra molen i Langøre. Røretanken gav de mindste mulighed for at komme helt tæt på livet under overfladen. Falkecenter Samsø afholdte særfremvisning af de Amerikanske havørne Paco og Bille som var et stort hit. Udstilling med gutefår, snobrød og smagsprøver på pølser ved Samsø Naturskole var også et populært indslag.

horn-2Lindy Kjøller, salg og marketingchef hos Færgen, glæder sig over endnu et succesfuldt arrangement: ”Som én af initiativtagerne bag festivalen er det fantastisk at se, hvordan festivalen er blevet et tilløbsstykke med engagement, socialt samvær, hygge og mindeværdige oplevelser. Vi har haft rekordmange besøgende på Samsø denne Kristi Himmelfartsferie, og vi glæder os meget over at festivalen båder lokker folk til samt giver gode oplevelser til dem der alligevel er på øen”.

’Samsøs Længste Horn’-konkurrencen havde stor tilslutning, og under afviklingen blev der landet fine mængder hornfisk – på tværs af alder og erfaring. Vinderne af konkurrencen blev:

1. plads
Voksen: Ebbe Skytt Andersen – 78,4
Junior: Mads Thomsen – 77,4
Barn: Christian Mortensen – 73,5

2 plads
Voksen: Bjarne Andersen – 75,6
Junior: Martin Strand – 75
Barn: Mikkel Graff – 73

3. plads
Voksen: Martin Hegelund – 75,5
Junior: Morten Pedersen – 74
Barn: Kirstine Skøtt – 71,5

horn-3Der var lang række flotte præmier fra Abu Garcia, Berkeley, Mitchell, Fiskeavisen, Færgen, Smoke It All, Samsø Festival og Silkekrogen, og vinderne havde faktisk så mange præmier i favnen at de måtte få hjælp til at bære det hele ned fra scenen.

Christen Stenild der er salgschef hos Pure Fishing i Danmark, hvorunder hovedsponsor Abu Garcia tilhører, glædede sig over den flotte tilslutning til konkurrencen, og – ikke mindst konkurrencens folkelige appel:

”Det var herligt at se så mange fremmødte, og at alle kunne være med – uanset alder og erfaring. Desuden synes jeg, at det er særdeles sympatisk, at der var lige flotte præmier til vinderne, uanset om de dystede i voksen-, junior- eller børnekategorien. Det ligger meget fint i forlængelse af Pure Fishings visioner om at få flere børn og unge i gang med at fiske”.

Næste års ”Fjordfestival: Hav, Himmel og Hornfisk” arrangement er allerede i støbeskeen. Der vil blive informeret nærmere om tidspunktet for afholdelsen ved en senere lejlighed.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This