Nikolaj Hjorth med et bæst fra dybet – en brosme på 13,9 kilo. 31.08.08 – SØRØYA er kendt som et af verdens bedste fiskesteder efter alverdens havfisk. Og det må siges stadig at holde stik. Nikolaj Hjorth, måske bedre kendt som 1/3 af Team Svinet, er netop hjemvendt der oppe fra efter 16 dages fiskeri, med masser af rekordfisk og fiskeoplevelser i bagagen. Han har tilmeldt flere fisk til Rekordfisken og fortæller her om nogle af sine fangster:

Rødfisk i rekordstørrelse – 8,45 kilo. -Under fiskeri efter rødfisk fangede jeg en masse brosmer, som af nogle betegnes som den norske havbunds rotter…

Det kan godt blive lidt trættende at hive små brosmer op fra mere end 200 meters dybde, når det er rødfisk man går efter. Men lige denne brosme på 13.9 kilo var jeg bestemt ikke ked af at fange! Men der var da også rødfisk og dette flotte eksemplar på 8.45 kilo blev taget i 220 meters dybde og var en del af en double med endnu en rødfisk mellem 3 og 4 kilo. Ikke dårligt! Jeg fik også seks torsk der overgår målene til en rekordfisk, inkl. en fantastisk torsk på 22 kilo.

En blandt mange store torsk. Denne her vejede 22 kilo. De fleste blev taget på Nordic Sea Angling´s superplads til stortorsk; Södre Runningen. Har man en drøm om en torsk over 20 kilo, findes der næppe et sted med bedre muligheder for at opfylde den end her.

Vi siger mange tak for rapporten og tillykke med de flotte fisk. Hvis du vil læse mere om denne slags fiskeri, bør du tjekke Andreas Holm Nielsesn historie om Sørøya, "Heftigt Havfiskeri" i september udgaven af Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This