Morten Krogholm med turens største fisk – en grum brakvandsgedde på 11,3 kilo og 109 centimeter fra Blekinge Skærgård!

Der blev landet mange fine gedder på det helt lave vande i gydevigene. Typisk foregik fiskeriet på 30 centimeter til 1 meter vand!8.4.2011 – I WEEKENDEN den 1. til 3. april afholdte Andreas Holm Nielsen sammen med Jagt & Fiskerimagasinet i København jerkbait-tur efter gedder i Blekinge Skærgård i Sverige, hvor der blev fanget flere gedder på den rigtige side af 10 kilo!

15 mand mødtes fredag aften til hygge og aftensmad. Andreas Holm Nielsen gav et oplæg til turen og der blev vist video fra tidligere afholdte ture. Lørdag morgen klokken 7 sejlede deltagerne forhåbninsfulde afsted efter indtagning af et solidt morgenmåldtid. Kursen gik i Andreas’ båd, en Buster L, direkte mod udvalgte fiskespots og der blev hurtigt fanget nogle pæne gedder op til 4 kilo. Ved middagstid skete det som skærgården er berygtigt for – en af grupperne var sejlet på et skær i den dårlige sigtbarhed på trods af at alle havde såkort og de fleste GPS. Der skete heldigvis kun materielle skader, og båden blev trukket i land det sidste stykke. Sidst på eftermiddagen – lige før vi skal til at flytte plads – får Morten Krogholm et godt hug på sin Buster Jerk II og en intens og kort fight begynder! Morten rystede og fiskens størrelse blev gradvis opjusteret. Ved bådsiden blev en massiv gedde håndlandet, og vejningen med Bismervægten gav en vægt på 11,3 kilo fordelt på 109 centimeter! Det behøves næppe at blive nævnt, at Morten storsmilede resten af turen, og hvem ville ikke gerne have fanget denne "kejserfisk" som både var bred, tyk og massiv og havde de flotteste farvetegninger!

Buster Jerks i forskellige udgaver stod for hovedparten af alle fisk!Søndag var vejret var igen gråt og tåget som dagen før, men humøret var højt oven på gårsdagens fangst! Morgenen blev startet ud med et par hurtige gedder fra et af hot-spottene fra dagen før. Lørdag aften havde blandt andet Andreas snakket med Michal Bergander fra Team CWC, hvor de også havde byttet lokationer på en række gode fiskespots. En af disse spots skulle selvfølgelig afprøves, så efter at have sejlet et godt stykke væk oplevede gruppen et jomfrueligt fiskeri – på to timers fiskeri landede tre mand 18 gedder og mange mistede – dog ingen over 4 kilo. En af de andre fiskere – Michael Hansen – havde også haft heldet med sig søndag. Her fangede han sit livs fisk – en flot madamme på 11,2 kilo og 107 centimeter, og med mindst lige så fantastiske tegninger som gedden fra forrige dag!

I alt gav turen 65 gedder fordelt på 15 mand med to gedder over 11 kilo – henholdsvis 11,2 kilo til Michael Hansen og 11,3 kilo til Morten Krogholm – et yderst tilfredsstillende resultat! Morten blev desuden belønnet med en flot præmie, venligst sponsoreret af Svendsen Sport: En super let og lækker Woody Light 6,6 fod jerkbaitstang fra Savage Gear. Derudover havde Innovative Lures lidt blandede spændende woblere til alle deltagere.

En ny tur i 2012 bliver lanceret sidst på foråret, men denne gang bliver der nok rift om pladserne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This