Henrik S. Lund og Christian "Joker" Møller knækkede koden til tunene på deres første tur til Kroatien. Her er Christian Møller med en flot tun!

Henrik S. Lund med en tun på 55 kilo fra Adriaterhavet.9.9.2011 – TUNFISKERIET i Kroatien er rigtigt godt for tiden, og de to danske gedde-specialister Henrik S. Lund og Christian "Joker" Møller har netop været på en 10-dages tur dernede i forsøget på at knække koden for tunfiskeriet selv.

Det var deres første sats efter tun, og de havde medbragt deres egen båd og havde kun få fangstrapporter at gå ud fra. Alligevel lykkedes fiskeriet over al forventning, og de to fangede til sammen ni tun og en sværdfisk. Henrik S. Lund og Christian Møller benyttede Okuma Makaira hjul, og de klarede de hektiske tunfights uden problemer.

Dalien Vignjevic og Magnus Gunnarsson har også været på tunfiskeri, hvor det lykkedes dem at få en tun på cirka 90 kilo i båden.Dalien Vignjevic, der er testfisker for Okuma i Kroatien, har også været en tur på Adriaterhavet sammen med Magnus Gunnarsson fra Okuma. De fiskede efter tun, og brugte døde sardiner som agnfisk fisket fra en drivende båd. Formiddagen forløb uden megen aktivitet, men om eftermiddagen kom der godt gang i fiskeriet. En tun i 30 kilos klassen kom i båden, og en halv time senere kom megahugget. Efter en til tider panisk fight kunne de to fiskere lande en flot tun på cirka 80-90 kilo.

Under fiskeriet kunne Dalien og Magnus se flere tun på 100 til 150 kilo tage nogle af de sardiner, der blev forfodret med – en uforglemmlig oplevelse. Det lykkedes også at få en af de store tun til at hugge på, men ikke at få den i båden. Til slut løb fiskerne tør for agnfisk, så de måtte desværre afslutte fiskeriet før planlagt.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This