– Stubbetorp er en lille sø i Blekinge med nogle temmelig store karper, fortæller svenske Rikard Bengtsson til Fisk & Fri. – Efter at have været blevet tilbudt medlemsskab i konsortiet i tre år slog jeg til og betalte medlemskontingentet for 2019. Jeg fik dog ikke fisket så meget som én eneste gang igennem året, for der er lang vej at køre for mig.

– I foråret 2020 bookede jeg fem dages fiskeri i juli, og kom heldigvis afsted på trods af, at turen hang i en tynd tråd på grund af mit arbejde. Jeg kom dog afsted ned til søen, og selvom jeg egentlig havde været der før, var jeg overrasket over hvor lille, stenet og lavvandet søen egentlig er. Facit på denne tur var magert, og jeg fik blot hug fra to små karper, hvoraf den ene blev mistet.

– Men – dette var blot begyndelsen på mit sats, og der gik ikke længe, inden jeg bookede nogle nye dage. Også den næste tur gik lidt trægt, men vin ven Toni Kuzele fik trods alt nogle karper samt en græskarpe i den modsatte ende af søen på tigernuts. Jeg ændrede derfor på min fodring, så der også var tigernuts på menuen. Jeg fiskede fuldstændig ”locked up” på stram baitrunner, og ved totiden på den sidste nat havde jeg et par bip på den ene bidmelder. Ud over det var der ingen bevægelse i hverken stang eller line. Jeg tvivlede lidt på, om der var hug, men da det gav et par bip til, besluttede jeg mig  alligevel for at give modhug. Og det fortrød jeg ikke, for der var en helt helt OK karpe i den anden ende.

– På grund af de mange sten og snags i vandet tog jeg den ret hårdt, og lod den ikke få så meget som én eneste centimeter line, indtil den cirklede rundt foran mine fødder, så jeg kunne løsne bremsen en anelse. Jeg tog pandelampen af og i det samme lavede den nogle voldsomme udløb både til højre og venstre for mig. Jeg skriger på Toni, som allerede er vågen, og som hurtigt kommer mig til undsætning for at hjælpe med at lande fisken. Jeg fik bare denne ene karpe, som hedder Antonia – på turen, men med sine stabile 20,6 kilo, så er det også mere end rigeligt til mig! One down, two to go… Der er endnu større fisk i søen!

 

Friluftsland udsalg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This