Jeg er ikke laksefisker, men har de sidste tre år besøgt flere af de jyske lakseåer for at fange laks. Desværre uden held, men lykken vendte den 3. oktober i år, fortæller Henning i sin rapport til Fisk & Fri samt Atlantik Diana Fishing Tours StrømvandsCup.

Jeg var taget over og besøge min bror, som for nyligt er flyttet til Vestjylland,  og vi skulle for 3. gang denne sæson ud at fiske laks. Som på næsten alle de tidligere ture fangede brormand hurtigt en laks – en flot hunfisk på 82 cm.

Jeg stod som alle de foregående gange uden fangst, men efter frokosten som vi spiste i ro og fred ved åen, så skete der noget. I et tværstrømskast blev spinneren stoppet midt ude i åen og en stor laks fløj ud af vandet med min spinner i munden.

Nerverne var ude på tøjet, og jeg holdt fisken relativ kort og på trods af flere akrobatiske spring og brutale udløb blev den nettet første gang den kom ind til bredden. Sikke en forløsning. Fisken blev hurtigt målt til præcis 100 cm. Det var hele sliddet værd og en fantastisk fisk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This