– Dagene er sku ved at være lidt korte, og mørket kommer tidligere og tidligere, men man må jo gøre sit for at holde gang i kajak, pagaj og pedaler. Sådan lyder det fra Jan Jensen. – Min lørdag startede med gråvejr og jævn vind fra vest, hvilket ikke er værst, når man går ud i kajak fra Øresundskysten. Også denne gang mødtes jeg med Claus i havnen for at sætte kajakkerne i. Vi sejlede omkring en sømil mod øst under jagten på Øresundstorskene.

– Jeg har selv tilbragt et par årtier som småbådsfisker på Sundet, og ved der at på næsten hver tur kommer små udfordringer, hvor dette farvand afprøver en. Denne gang var det strømmen; en sydgående strøm, der løb med op mod halvanden sømil i timen. Førhen med båden var det bare med at have godt med brændstof med, når strømmen spillede ind, men nu hvor det er “rugbrødsmotoren” samt kajakken, så bliver der lagt nogle kræfter, og brændt nogle kalorier – hvilket heller ikke er så tosset. Vi begrænsede vores fiskeri til områder, der ikke bragte os for langt væk fra havnen. Jeg oplevede at tage lidt fotos, for så kort tid efter at befinde mig 500 meter sydligere, end da jeg startede med at fotografere.

– Undervejs fik vi en håndfuld torsk for vores fysiske indsats, og denne gang var det mig, som fik den bedste fisk – nemlig en fint konditioneret torsk på 3,5 kilo og 68 centimeter. Fisken huggede på et blink trukket efter kajakken. Ud på eftermiddagen kom solen frem, og her var vi så tilpas trætte i benene, at vi gik mod havnen for at drikke te og spise lidt mad på en fredelig bådebro i ydrehavnen. Det er fedt at være kajakmand – og stegt torsk er jo så ikke så tosset endda.

 

Jans Lystfiskershop

 

De var på dette kobberfarvede blink, at dagens største torsk huggede.

Det var på dette kobberfarvede blink, at dagens største torsk huggede.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This