Vi har netop talt med Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri, der har fanget en stribet mulle i Københavns Havn, da han havde lagt et par krabberuser i vandet i forbindelse med et filmprojekt om krabber. – Stribet mulle er oprindeligt en art med en langt mere sydlig udbredelse, men i takt med den globale opvarmning ser vi flere og flere af dem i vores farvande, fortæller Henrik Carls fra Fiskeatlasset. – Faktisk er den ved at være så almindelig, at den også kan fanges på stang, og der er da også netop godkendt en ny rekord på denne art i sidste uge. Rekorden er pt på 25 centimeter fanget af Danny Søhus på Herthas Flak den 2. august i år. Fisken kan blive op til over 40 centimeter. Selvom det ikke er første gang, at den er fanget så langt syd på i de indre danske farvande, så er det dog en fisk, som oftest fanges i Kattegat, Skagerrak eller Nordsøen. Stribet mulle er en sjov fisk, der skifter farve fra nat til dag – og ofte fanger man næsten helt røde eksemplarer.

Vil man som artsfisker forsøge sig, er det noget med at fiske på bunden med fx små fiskebidder, orm eller blækspruttestykker på små kroge i fx str 12, slutter Henrik. Du kan læse meget mere om arten i Fiskeatlasset her

Har du også fanget eller set nogle usædvanlige arter, så hører vi meget gerne fra dig på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland udsalg

 

I takt med den globale opvarmning bliver den stribede mulle mere og mere almindelig i de danske farvande.

I takt med den globale opvarmning bliver den stribede mulle mere og mere almindelig i de danske farvande.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This