– Artsfiskeren Brian Kristensen har her i weekenden oplevet det mest vanvittige fiskeri i Thy. – Fredag fiskede Mark Hemmingsen og jeg et stræk igennem, hvor vi tidligere har registreret og fanget arten lille fjæsing, fortæller han. Lille fjæsing er i parentes bemærket Danmarks giftigste fisk. Vi havde egentlig ikke de høje forventninger, da lille fjæsing er en fisk, som sjældent fanges i Danmark. Vi var derfor totalt overraskede over de næste timers forløb, hvor vi fik hele ni, inden mørket faldt på: Fem til Mark og fire til mig. Helt vanvittigt med tanke på, at der i Danmark måske hidtil blot dr fanget omtrent 15 af denne art på stang.

– Lørdag morgen lykkedes det mig at føje to mere til CV´et. Danny Lund Søhus, der i mellemtiden var mødt op, fik minsandten også en på land, og for Dannys vedkommende var der endda tale om en helt ny art. Fiskeriet døde helt ud, og vi ville egentlig have fisket efter havbars, men en pludselig indskydelse fra min side, om at tjekke et spot for multer, inden vi kørte, gav i den grad en overraskelse, som ingen af os i vores vildeste fantasi havde drømt om.

– Vi spottede ingen multer, men der svømmede lidt småfisk rundt på spottet. Danny mente, at vi lige skulle give det et par forsøg. Og det var en virkelig god beslutning. Allerede i første kast sad der en for mig nærmest ubegribelig fisk på krogen. Jeg har brugt utallige timer på at fiske til små og meget lidt hugvillige stribefisk, og nu lå den lige pludselig her foran mig – og tilmed i en rigtig fin størrelse. Jeg blev fuldstændig mundlam, og vidste slet ikke hvordan jeg skulle reagere. Danny så noget forbavset over på mig, men kunne godt fornemme, at jeg lige havde fanget en vild fisk.

– Stribefisken var blot den 3. fanget på stang i Danmark nogensinde. Og den blev min art nummer 107 fanget i Danmark. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde ramt det helt rigtige spot, da der ikke var tale om en enlig svale. Samlet set fangede jeg 15 stribefisk. Alle større end den gældende DK-rekord. Den største fisk næsten tredoblede rekorden med sine 13,2 cm. Danny fik heldigvis også arten på CV´et, så en helt og aldeles fantastisk tur. Da fiskeriet døde ud blev det behørigt fejret med champagne, da det jo er sådan rigtige artsfiskere fejrer nye arter. Sammenfattet fangede jeg seks lille fjæsing og 15 stribefisk inklusiv en potentiel ny DK-rekord. Tak til de to herrer for et par hyggelige og fantastiske dage.

 

Jans Lystfiskershop

 

Ud over de kæmpestore stribefisk fik de gæve artsfiskere også fleere flotte lille fjæsing som denne.

Ud over de kæmpestore stribefisk fik de gæve artsfiskere også flere flotte lille fjæsing som denne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This