Efter et par torske-nulture i skumringen fik Michael Riis inspiration på Facebook til at prøve streetfishing ved højlys dag i Københavns Havn.

– Klonk! Min indspinning stoppede brat, da min jig blev indhaleret af en pæn torsk, som straks tog udløb og fik min spinkle fiskestang til at ligne Robin Hoods flitsbue, fortæller han. – Endelig, tænkte jeg. For efter tre nulture, hvor jeg skulle høre på min kærestes drillerier, var jeg så klar til flex på klingen.

– Jeg fiskede med korte spinstop ved bunden med en stor rød/sort 18-grams jig, som lignede en stor og doven børsteorm. Torsken huggede langt ude i kastet og trak tungt med flere gode udløb og seje træk i min tynde fletline. Jeg kunne mærke, at torsken havde en god størrelse. Efter lidt tovtrækkeri frem og tilbage var torsken blevet mere medgørlig. Kort efter kunne jeg lande en fin torsk på ca. 2,5 kg blandt Nyhavns måbende soldyrkere.

– Normalt er aftenfiskeri på lavt vand i skumringen mit sikre valg til Københavns torsk, men i facebookgruppe ”Fiskeri i Københanvns Havn” fik jeg ny inspiration. Her så jeg billeder og film med pæne torsk, der blev fanget på dybere vand og midt på dagen af dygtige fiskere. Det skulle jeg da også prøve med min søn. I påskesolen ved skuespilhuset og på Ofelia Beach mødte vi flere fiskere, og det var ikke svært at finde mange gode spots. Det er dejligt at street-fishing er blevet udbredt i Københavns Havn, og at folk deler deres oplevelser. Ligesom jeg selv blev inspireret, så håber jeg, at min oplevelse kan få andre fiskere til at komme ud med snøren i havnen og få flex på klingen, slutter han.

 

Tradea brugt fiskegrej

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This