På den anden side af Øresund findes et ukendt fiskeri for mange danskere. Lige der, en brokrysning fra hovedstaden, er der kanalaborrer til den store guldmedalje. Så er du til streetfishing i storbyen og sortstribede banditter – så læs med her.

Af Alexander Nordstrøm

Denne smukke morgen i storbyen er det ikke uden en underlig fornemmelse i kroppen, at jeg fjerner blikket fra stangspidsen. Foran mig rejser sig store grå boligblokke, hvilket sammen med de grå veje og den tætte trafik gør et mærkeligt indtryk på mig – jeg står jo lige ned til vandet…

Blandet fodgængere, cyklister, trafiklys og butikker føler jeg mig totalt fejlplaceret som jeg står her iført vadestøvler, fisketøj, rygsæk og med fiskestangen i hånden. Folk kigger underligt på mig. Egentligt ikke noget jeg kan bebrejde dem, for de forstår garanteret ikke hvad der har draget mig herhen, denne smukke vintermorgen.

Men det gør jeg. I dag skal jeg nemlig mødes med Jonatan, der netop har parkeret sin cykel på den anden side af kanalen. En fyr der har 200% styr på fiskeriet herinde.
Vi hilser på, og jeg kaster den lille jig gennem luften. Den lander ved en af pælene der støtter gangbroen der krydser kanalen. Jeg lader gummiet synke til bunds, og næsten øjeblikkeligt mærker jeg et forsigtigt hug. Jeg giver modhug, men for sent.

LÆS HELE HISTORIEN I NOVEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This