Torben Bergmann med sin flotte 14kilos torsk. Fisken blev fanget på en rød/gul Gummimak. Den ser ud som om den er med rogn, men rent faktisk skyldes dens store sæk, at den, inden den blev fanget, havde inhaleret mere end 20 store sild. 02.05.09 – HAVFISKERI fra småbåde er efterhånden en meget yndet disciplin, og rundt omkring bliver der gjort nogle imponerende fangster. Torben Bergmann fortæller, at det d.21april endelig var blevet tid til årets første tur på revet fra egen båd.

– Vi lagde ud med tre timers kørsel fra Esbjerg til Hanstholm, og så i med båden. Første stop var et vrag cirka 12 sømil ude, men det kastede kun en enkelt torsk af sig. Så gik turen videre ud til et område, hvor vi tidligere har haft succes. De første drev gav rigtig godt med torsk i 2-5 kilos klassen, og der var nærmest konstant bud efter vores 250 grams pirke. Flere gange nåede jeg ikke at mærke bund, inden der var fast fisk.

– Efter denne hektiske start ebbede bidelysten lidt ud samtidig med at strømmen drejede en anelse mere i syd. Det havde så den konsekvens, at de store torsk åbenbart indfandt sig på pladserne. For af de sidste seks fangede torsk i området, var der to på ni kilo, én på 11kilo og én på 14kilo. Det var en speciel oplevelse at se hvordan fiskeriet ændrede karakter og torskene ændrede størrelse, og det var vel at mærke det samme område, vi drev hen over.

– Med de store torsk i køleboksen havde vi gjort det godt. Vi sejlede i havn inden kaffetid og på en næsten blank Nordsø. Alt i alt var det en fantastisk dag, slutter Torben sin beretning.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This