Heine Fausing fangede i september årets hidtil største laks i Skjern Å, og nu er den gal igen. Denne gang har den dygtige fisker landet en havørred på ikke mindre end 100 centimeter.

– Ved landevejen mellem Skjern og Tarm holdt allerede en bil, da jeg ankom, beretter Heine Fausing til blog.fisknu.dk. – Jeg kunne skimte to spinnefiskere, der arbejdede sig med strømmen, mens vinden hamrede skråt ind i nakken på dem. Jeg valgte at gå opstrøms og prøve.

Inden længe fandt jeg ud af, at vinden drillede med runninglinen i det høje græs, men forsøgte at ignorere det. Længe tog det ikke skydehovedet, at nå egen bred i den hårde vind! På et tidspunkt nåede jeg så langt ned på stykket, ca. 100 meter fra broen. Her står et ordentlig bundt kogleaks og hviler sig dovent udover åen. Jeg lod linen ligge tæt op af kogleaksen, mens jeg forsøgte at tænde en smøg.

Jeg besluttede at køre et andet sted hen, men da jeg trak linen ind, tog laksen fluen. Den fightede som besat for sit liv. En forbipasserende tog et foto og laksen smuttede så hurtig videre; Den nærmest spurtede hen over vandet, de første meter i et speedrun og væk var den. En god oplevelse i sig selv, men jeg var så begejstret for den relative lille Switch Chrome fra Scierra, at det ikke var nok.

SKJERN Å HAVØRRED PÅ 100 CM

Jeg kørte lidt opstrøms Tarm, med kort afstand hjem og vigtigst af alt – den hårde vind kom bagfra! Jeg sendte fluen ud i “Starksvinget” og fortsatte et stykke ned og ud af svinget, men intet skete. Jeg skiftede fluen for fjerde gang og var nået godt nedstrøms; Sidste kast, vinden sendte et ordentlig stød i linen og fluen fik lidt for meget fart på, så jeg trak ind og sendte linen over langs kogleaksen. Denne gang landede den ok og fluen kom langsomt ud fra sivkanten og blev stoppet et brøkdel af et sekund. Jeg mærkede fisken, ude midt i åen tog den fluen igen og denne gang fik jeg kamp til stregen. Jeg var ikke et sekund i tvivl og ud af vandet kom den grove havørred, i skarpt forsøg på at ryste den irriterende krog ud af kæften! Jeg kunne tydeligt se, at det var en hanfisk på 100 cm.

Et kort øjeblik overvejede jeg at tage fisken, hvis jeg vandt fighten, men da den så lå der i vandkanten, tænkte jeg, næ den skal da have sin frihed igen. Jeg kunne ikke slå den smukke fisk ihjel denne gang. Efter et par mål og et par knips med kamera kom øjeblikket! Forsigtig førte jeg den ud mod strømmen. Jeg kunne mærke de enorme kræfter tage fat. Jeg kunne ikke holde den og den fortsatte mod strømmen, slutter Heine Fausing.

Se flere billeder af fisken HER

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This