Billedet afslører jo lidt af hvad, der kommer til at forgå i programmet – her det der storrygeren Jan, der er i gang med laksefight – eller er det gulvspand, han har fået fat i?06-07-2012 – I DET FØRSTE afsnit af Storrygeren tager vennerne, kokken Jan og lystfiskeren Gordon, til Bornholm for at forsøge at fange laks fra en trollingbåd.

De har allieret sig med Per Sjøstrøm, der siges at være en af øens bedste trollingfiskere. I Pers båd sejler de ud fra Aarsdale havn en tidlig aprilmorgen, og de er vist mere end heldige med vejret, for både dagen før og efter var der strid storm, men denne forårsmorgen er vandet blikstille og solen titter frem bag skyerne.

Bornholm ligger begge værters hjerter meget nært.

For en lystfisker er Bornholm et paradis med alle dens mange muligheder for godt fiskeri. Gordon har været på øen flere gange, og har mange dejlige minder med Per og andre kammerater om gode fisketure både fra båd og strand.

For Jan er det noget helt særligt at fiske her – Bornholm er nemlig hans hjemegn. Så den fiskeglade kok er mere end spændt på, om det lykkedes ham at fange en laks herfra.

Hvis ikke de fanger en fisk, at må Gordon gå den lange, ydmygende tur til den lokale fiskehandler og købe en laks. For laks skal der til – Jan har nemlig store planer med sine hjemmebyggede røgeovne.

De to er altid af sted over to dage. Første dag fisker de, og andendagen står på røgning. Denne gang har de fundet sig et hyggeligt lille sommerhus lidt udenfor Svaneke og lige ned til vandet. Med sommerhusets flotte gamle røgeskorstene i baggrunden er scenen sat, når de to venner kaster sig ud i røgekunsten.

Se med søndag d. 8. juli kl. 20.00 på DR2.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This