Jan Gildam og Gordon Henriksen er i andet afsnit af Storrygeren på jagt efter bækørreder. Om det lykkedes – se afsnittet på søndag eller på dr.dk/nu.I DET ANDET program i DR2-serien Storrygeren tager vennerne, kokken Jan Gildam og lystfiskeren Gordon P. Henriksen, ud til en hemmelig å for at fange bækørreder.

Gordon er meget hemmelighedsfuld omkring sine gode bækørred-steder, da han som en rigtig lystfisker værner om livet i de danske vande, og derfor prøver at undgå overfiskning. Men Jan må gerne få del i hans helt særlige ørred-å, og sammen drager de en solrig forårsdag ud for at få en fisk med hjem til rygeovnen.

Men det viser sig ikke at være helt let. Bækørreder er nemlig meget sky og ser og hører alt, hvad der foregår oppe på bredden. Jan er ikke helt vant til at være stille hjemme i køkkenet, så drengene får deres sag for med at snige sig ind på dem.

Og der er meget på spil. Fanger de ikke en fisk, må Gordon nemlig gå den lange, ydmygende vej til fiskehandleren og købe et eksemplar. Og det huer ham bestemt ikke!

Heldigvis har Jan en ordentlig frokostryger med i kufferten, så der kan serveres "Fars røgede kartoffelmad" med bacon og bornzola (bornholmsk gorgonzola) til at holde humøret oppe.

De to venner har som vanligt et sommerhus i området, hvor de på andendagen kaster sig ud i "rygende gastronomi" med grillstarter-komfur, kuglegrill, bornholmsk tang og meget andet.

Se med søndag d. 15. juli kl. 20.00 på DR2.

Og hvis du ikke fik set det første program – så tjek det ud på dr.dk/nu.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This