Den kæmpestore svenske sø Vättern byder på et super spændende fiskeri efter røddig, der blandt andet kan fanges på vertikalfiskeri. Og fiskene kan blive seriøst store, som fx denne taget forleden af Per Ola Johanneson, der igennem tiden har skrevet flere interessante artikler for Fisk & Fri:

– Wow – den ligner næsten en laks, råbte jeg til min kammerat Jonny, da den store rødding første gang brød overfladen, fortæller han. – Fisken blev opmærksom på agnen helt nede ved bunden og fulgte langsomt med, indtil der pludselig blev tværstop, da den huggede brutalt 12 meter nede under båden. Splitsekundet efter blev hugget afløst af det vildeste 30 meter udløb mod bunden, der afslørede, at der helt klart ikke var tale om en gennemsnitsrødding. Udover det vilde udløb i starten, var resten af fighten ret udramatisk, og nogle minutter senere kunne jeg lande min hidtil største rødding på 5,2 kilo og 67 centimeter. Den store fjeldørred var en forbedring af min tidligere PR med 400 gram.

– Fiskeriet efter fjeldørred på Vättern er super sjovt, og det har været mit yndlingsommerfiskeri de sidste 7-8 år, slutter Per Ola, som i det nyeste nummer af svenske Fiskejournalen har en stor artikel om netop dette fiskeri.

Den unikke bestand af fjeldørred i Vättern er en naturligt selvreproducerende bestand.

 

Hvidovre Sport

 

Alle røddinger Per Ola fanger bliver genudsat

Alle røddinger Per Ola fanger bliver genudsat.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This