baekker

Vi har netop fået en fangstrapport på en stor ørred taget i en å, hvor havørreder ikke kan komme op. Ørreden burde derfor principielt være en bækørred, men den ligner mere en sø- eller havørred. Fisken er sendt til yderligere tjek på skælprøver mm – og vi vender tilbage med oplysninger om fisken. Her får du historien: Da jeg til dagligt arbejder som skolelærer, er jeg så heldig at have efterårsferie, fortæller Thomas Kirkebæk. – Jeg var kørt ned til mine forældre i det midtjyske og havde sat mit vækkeuret, så jeg lige kunne nå et smut gennem åen inden frokostaftaler med vennerne. Efter et par gange på znooze-knappen, lykkedes det mig endeligt at trække min krop ud af sengen. Da jeg så ud af vinduet, havde jeg mest af alt lyst til at kravle tilbage i sengen da vejret sagde typisk dansk efterår med vind og regn.

Jeg havde pakket den lille Peugeot til randen med buejagtudstyr og fiskegrej. Sidste nævnte var det planen jeg skulle afsted med denne morgen.

Jeg gik mod åen, som jeg har fisket i siden jeg var ganske lille og som har givet mig en masse store fisk og mange fantastiske oplevelser.  Da det efterhånden var noget tid siden jeg havde været gennem åen, viste jeg ikke om årstidens kulde havde fået fiskene til at trække ud i søen, eller om man stadig kunne være heldig. Da jeg kom i vandet varede det ikke mere end 1 min, før jeg havde den første lille bækørred på, en fisk på godt et halvt kilo. Efter 20 min havde jeg landet min fisk nummer fire og havde fået sendt et par snaps til mine misundelige venner, der brokkede sig over at de skulle arbejde, mens jeg gik der og rev den ene flotte bækørred op efter den anden. Jeg nærmede mig et knæk på åen, hvor jeg vidste at der var et godt dybt hul. Her var min gamle pr. bækørred på 3,8 kg fanget, og sidst jeg var forbi havde min fiskekammerat og jeg set et monster af en bækørred. Jeg besluttede mig for ikke at gå for tæt på, og forsøgte med et langt kast. Lige da min spinner ramte vandet, kunne jeg se en stor bølge fra dybet. Jeg trak spinneren lidt langsommere og den nærmede sig hullets kant, hvor en stor mørk finne kom til syne i vandoverfladen. Jeg så, som i slowmotion, hvordan den store fisk bed omkring min lille mepps-spinner. Den stille å blev med ét forvandlet til et stort plask. Jeg kæmpede med fisken i et par minutter, og det lykkedes mig at få fisken tæt nok på til jeg kunne forsøge at få den op i mit alt for lille net. Fisken smuttede op af nettet i første forsøg, men i andet forsøg sad nettet fast i den gæller, og jeg kunne lande en ørred på 72,2 cm og 4,82 kg. Da jeg sad med fisken mellem mine hænder hamrede mit hjerte så jeg kunne mærke det helt ud i fingerspidserne. Jeg var meget i tvivl om fisken skulle genudsættes som jeg plejer, eller tages med hjem, så jeg kunne få lavet skælprøve og vejes og måles ordenligt. Det endte med det sidste. Jeg tænker også at sådan en gammel fisk er bedste at få røget, end at finde i overfladen inden for det næste år, slutter Thomas historien om sin flotte ørred. Et stort tillykke fra Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This