David med sin 6,28 kilos havørred fra Stevns

David med sin 6,28 kilos havørred fra Stevns

Vi har modtaget en opløftende fangstrapport fra David Semajer Garic som har været en tur under klinten på Stevns. Her følger Davids beretning:

– En af de lede mandage og tilmed halvskidt vejr starter som de fleste andre, indleder David i sin fangstrapport. – Dagen byder på woblerfremstilling og malerhjerne i værkstedet. En kammerat meddeler at han har lavet en ny wobler der skal testes på kysten, og hans iver stråler til alle sider. Med den genkendende følelse takker jeg ja til at tage en tur til Stevns – kære Stevns.

Vi ankommer ved 20-tiden og venter spændt på at mørket og de lede lange grønryggede næbdyr forsvinder. Vi har på den seneste tid stødt ind i mange fisk allerede fra 22, men i dag var der godt nok stille derude, lidt for stille.


Den hjemmelavede wobler som fangede fisken.

Den hjemmelavede wobler som fangede fisken.

Fabio, min kammerat stiller sig på min foretrukne pynt hvor der er meget dybt. Jeg vælger et rev et par hundrede meter fra ham. Det gennemfiskes op til flere gange uden held. Klokken nærmer sig 23, og tankerne går på at fiskene ganske enkelt ikke er inde. Jeg har, med min allerede korte karrierer som natfisker, fundet ud af at ventetiden på fiskene ved natfiskeri ikke er det værd. Hvis fiskene ikke kommer ind ved skumringen, er de der heller ikke i “mørket”.

Men ved havørredfiskeri er der, som vi alle ved, ingen regler. Kl 23 vælger jeg at fiske revet af for sidste gang, og halvvejs var der endelig et godt ryk i stangen og det er ikke en hornfisk. Mine tanker og min råben på makkeren går på at det er en fisk på et par kilo, men som fighten trækker ud bliver fisken større og større. Det er først efter 10 minutter jeg indser fiskens størrelse da den helt livløst flyder rundt i overfladen foran mig.

David-2En ny PR er sikker, men skød den til 4-4,5 kg. Det skal vise sig at adrenalin kan gøre noget ved ens bedømmelsessans. Vi måtte dobbelttjekke med to digitalvægte da vi ikke troede vores egne øjne. Den ene vægt viser 6,31 kg og den anden 6,28 kg. Jeg vælger den ydmyge vægt og ser mig tilfreds med 6,28. Længden måles herefter til 77 cm. Wobleren bliver pænt klippet af linen, lagt og i lommen og stangen pakket pænt sammen. Man kan simpelthen ikke fortsætte sit fiskeri efter sådan en oplevelse.

Sådan en fisk, og så på hjemmegjort grej, det kan vidst ikke blive bedre. Så skulle det da være at den måske havde spist lidt, for overraskelsen var stor da mavesækken var fuldstændig tom, slutter David og tilføjer at kæmperne er derude, så bliv ved – en skønne dag sker det!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This