Rene Skall oplevede en dramatisk fight med denne havørred på 6,3 kilo og 89 centimeter. Fisken blev fanget på en lys-orange rejeimitation fisket med bombardaflåd.16.4.2011 – RENE SKALL var lørdag den 9. april på kysten ved Helnæs på Fyn. Her deltog han i konkurrencen Seatrout Open, der er arrangeret af Go-Fishing, og selvom han fik en rigtig stor og blank kysthavørred var det dog desværre ikke nok til at vinde konkurrencen.

– Jeg startede morgenen med to undermålere og mistede to fisk ved Kajbjerg, og min makker, Jakob Lund, fik en fisk havørred på 48,5 centimeter, beretter Rene. – Herefter gik turen til Åstrand, der dog ikke ville vriste nogle fisk af sig, så vi valgte i stedet at køre til Helnæs. På pladsen riggede jeg en bombardastang til med en lys-orange rejeimitation, og affiskede kysten nord for fyret. De første to kast sker der ikke noget, men i tredie kast mærker jeg et hårdt langt og dybt træk. Jeg når at tænke, at "det er ikke en undermåler" og den er på! Fisken stikker halen ud af vandet og slår hårdt væk fra det lave vand. Efter at have set halen råber jeg til Jakob, at han godt komme med nettet, det her er en seriøs fisk. Jakob iler mig til undsætning, imens fisken opfører sig pænt og kun laver få, men hårde ryk. Jakob går i vandet med nettet, og han kommenterer hurtigt at det er en mega fisk i det fisken vender sig lige foran ham. Vi tror egentlig at det vil lykkedes at lande fisken hurtigt, fordi den er meget tæt på ham, men så tager en vis herre ved fisken, og det sætter af sted i et langt hårdt træk forbi Jakob, der er ved at vælte i vandet!

– Efter udløbet går der et par minutter hvor vi ikke ser fisken, hvorefter den kommer igen tæt ind under land, men går meget dybt hvilket umuliggør en landing. Vi ender med at følge fisken ned af stranden, og heldigvis når min anden kammerat, Henning, at lande fisken lige før den svømmer mellem nogle større sten. Da han løfter fisken ud af vandet, kan jeg se at det klart er en vinder fisk på hvis den holder, og adrenalinen pumper derud af!

– Oppe på stranden kan vi betragte min suverænt største havørred til dato, og hvilken fisk med sine 89 centimeter og 6,3 kilo. Kyststrækningen her er et fantastisk sted, også selvom man ikke vinder konkurrencen, slutter Rene.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This