7,8 kilo vejede Lars Kosters flotte havørred fra Brede Å.1.8.2011 – DEN REGNFULDE SOMMER har sat skub i havørredopgangen i de danske åer, og Lars Koster fra Aabenraa er en af de, der har været ude ved åen på det seneste. Efter at have brugt både lørdag og søndag ved Brede Å i Sønderjylland var det egentlig ikke meningen at Lars skulle ud igen tirsdag den 25. juli, men da det havde regnet i flere dage og der var masser af vand i åen måtte han give målet om en god havørred endnu en chance.

– Da jeg ankom til Brede Å var vandstanden var uændret fra søndag, meget høj med knæhøjt vand på mange af de omkringliggende marker, beretter Lars. – På med spinneren og i tredie kast opstrøms, hvor jeg kørte agnen dybt og tæt forbi en stor grødebusk, satte den sig fast. Troede jeg. Men bunden gav efter, og en stor fisk kom straks op til overfladen. "Hold da kæft," tænkte jeg, "den er da ret stor den der!" Så gik den i dybden igen. Jeg havde vel 20 meter af åen at fighte fisken på, så jeg var klar over, at jeg skulle holde linen stram og lægge maksimalt pres på fisken så den ikke fik lyst til at sprinte op eller ned af åen. Heldigvis var det en meget udramatisk fight, for som det ofte er tilfældet med de store havørreder, ville den helst ned til bunden og ind under brinken. Så udover nogle korte, kraftfulde udløb og lidt haleplasken i overfladen forløb det stille og roligt og i fuld kontrol. Efter cirka fem minutter lagde den sig om på siden og lod sig glide ind i mit net. Den fyldte hele nettet ud!

– Der stod jeg så og betragtede det store dyr, som lå foran mig – en stor grov havørred. Stadig lidt blank, med enkelte løse skæl bagtil og kun en lille begyndende kæbekrog. Der gik det pludselig op for mig hvilken kæmpe jeg havde fanget, og så begyndte adrenalinet at sive ud i kroppen. Hvilken herlig følelse. Med Brede Å på den ene side og 25 køer på den anden side af mig, skreg jeg min glæde højt ud så højt jeg kunne, slutter Lars.

Efterfølgende fik Lars målt og vejet den store havørred. Hele 7,8 kilo vejede havørreden med et mål på 86 centimeter, så det var samtidig også en ny personlig rekord og noget af frugten bag det foreningsarbejde Lars også har udført med blandt andet elfiskeri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This