– Fluestangen var pakket og destinationen hed West Ranga, Island, hvor den stod på tre hele dage med fiskeri i flodens øvre del, fortæller Mads Bangshaab. – Den øvre del af West Ranga byder på noget helt særligt fiskeri efter bækørreder, hvor gennemsnitsstørrelsen på de fisk, der bliver fanget, er over to kilo, og der kan fanges fisk på over 10 kg.

– Forhåbningerne var selvsagt ret høje, og da min fiskemakker allerede tidligt på den første dag landede en flot fisk på omkring de 2,5 kg, blev de kun højere. Det skulle dog ikke fortsætte med at være så nemt. Forholdene var dårlige, og fiskene var forsigtige, hvilket resulterede i flere hug på fluen, uden at fiskene blev kroget ordentligt. Derfor måtte vi skuffede gå uden fangst hele resten af første dag og hele andendagen med.

– På tredjedagen fik vi det, som vi havde bedt om, nemlig regn – og masser af det. Det viste sig dog stadig at være svært, og i løbet af det meste af dagen, havde vi kun fået to små fisk. Lidt slukørede kom vi til det sidste spot, vi skulle fiske. Efter få kast kom jeg i kontakt med en fisk, men den spyttede hurtigt fluen, og jeg kunne se en kæmpe fisk vende i overfladen. Frustreret fiskede jeg stykket færdigt, hvorefter jeg satte en ny flue på og fiskede det igen.

– Uden nogen kontakt på anden omgang var jeg noget nedslået, og vi blev enige om, at vi skulle afslutte fiskeriet. Jeg valgte alligevel at sige, at jeg lige ville give fisken fem kast mere. Til mit held og store forundring huggede fisken hårdt og kontant på mit første kast. Mit hjerte hamrede i samtlige af de tyve minutter, som fighten tog, og da vi endelig fik fisken nettet kunne jeg slet ikke styre mine glædesråb. Vi målte og vejede fisken til cirka syv kg fordelt på præcist 80 cm.

– Jeg kunne slet ikke stoppe med at smile resten af dagen. Mit livs fisk blev fanget på det allersidste kast jeg tog på hele turen, hvilket vist ikke kan beskrives som andet end den perfekte afslutning.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This