– Turen var gået til Lundum for at fange lidt fisk, fortæller Jesper Kjærgaard. – Det havde været en uge, som havde været svær for mig med fisk, der ikke ville bide og flere mistede fisk. Så nu skulle der hygges i Lundum Put & Take.

– Søen er kendt for sine flotte omgivelser – blandt andet fordi den ligger nede i en dal med mange træer omkring. Det var mandag, så der var kun 10 andre gæste omkring søen, og der skulle ikke gå mange minutter, før de første små fisk kom på land med mine små gummidyr – Omura Snakes, som er nogle 6-7 cm lange gummiorm. Jeg talte lidt med to fiskere ved siden af mig, som fortalte om store fisk i den første sø, der skulle være kommet i dagen før, så nu troede man jo, at alle små bid kunne være en stor fisk…

– Dem, som var ved søen, havde også nogle fine fisk at vise frem, der vejede 3-4 kg, men der skulle være 10 fisk, som var endnu tungere. Jeg forsatte med mit gummidyr, som plejer at kunne fange store fisk. Der går 1 time, og vi ser ikke noget til de store fisk, så vi begynder at tro, at det bare er historier. Pludselig får jeg bid af en regnbueørred, som ligner en 4 kg fisk, hvorefter jeg har en længere kamp med fisken og får en ung dreng til at hjælpe mig med at nette den. Det er først, da fisken ligger i nettet, at vi ser, hvor stor fisken er. Drengen har en vægt med – og vi vejer den 7,1 kg. Det er en rigtig flot og blank fisk!

– Der sker meget nyt på P & T Scenen, og noget af det, som jeg synes er interessant er blandt andet de meget bløde gummi dyr, der er opbygget med tynde lameller. Ørrederne kan rigtig godt lide gangen på disse gummidyr, og de er helt vilde med dem. Nogle af de nye gummidyr har dufte som fx hvidløg og ost, som vi kender det fra PowerBait, men nogle har også en sød duft/smag som trutifutti, bubblegum og cola. De fiskes ofte på en krog, som minder om en fluekrog og belastes også med en lille tungstens kugle, som skubbes foran gummidyret. Gummidyrene fiskes på meget bløde UL stænger, der har 1-5 grams kastevægt. Stangen kan med fordel rystes under indspinningen, så gummidyret springer rundt. Når fisken bider, så giv den gerne et par sekunder til at sluge gummidyret, da der kan være et stykke vej fra halen af gummidyret og op til der, hvor krogspidsen kommer ud. Men – det er intet problem, for det er en agn, som fisken kan lide at tygge på, da den føltes naturlig.

– Du kan se hvordan man fisker med gummidyrene her.

 

Hvidovre Sport

 

Små gumminorm som denne er super effektive til regnbueørred i put and taken

Små gummiorm som denne er super effektive til regnbueørred i put and taken.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This