En meget stor del af Østersølaksene, som vi tidligere på sæsonen ser ved fx Bornholm og Rügen stammer fra de nordligste lakseelve som fx Torne Elven. Det betyder, at jo længere hen på foråret vi kommer, desto flere vandrelaks vil blive fanget på deres vej retur nordpå. Selvom der stadig er fisk længere sydpå – eksempelvis i Hanöbugten, hvorfra vi havde en nyhed i morges, så er den eld af fiskene fra de nordlige stammer nu ved at passe midtsverige:

– Så er laksesæsonen startet i Stockholm, lyder det fra Jimmy Johansson. – Årets første laks blev i går eftermiddag landet af Fredrik Bäck – alias @Pikejägaren – Trosa Fiskeguide. Storlaksen huggede i overfladen og bed på en Ismo Magnum Yellow Flash/Neon. Han havde også tidligere på dagen et dobbelthug, hvor begge fisk desværre røg af. Et par timer senere fik Utte Elveberg en fantastisk laks på 121cm og 21 kilo. Men ikke nok med det, for et øjeblik senere lander teamkollegaen Grossman endnu en laks på omtrent 6 kilo. Utte’s fisk tog et Salmon King blink i farven “Utte Special 2.0”, slutter han.

Vil du vide mere om laksefiskeriet i dette område, så se vores video med den svenske trollinglegende Pelle Karlsson på Fisk & Fris Youtube, hvor du kan abonnere gratis.

 

In-line Claw Fly by Jens Bursell

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This