– De helt store laks er derovre lige nu ved Bornholm. Det fortæller trollingeksperten Per Sjøstrøm, der netop er kommet hjem fra en tur, hvor han fik en flot laks over de fjorten kilo. – På turen havde jeg et dobbelthug, hvor jeg fik den ene og en sæl tog den anden. Desværre nåede sælen at få kludret alle linerne godt op og skabt stort kaos i båden, inden den fik flået laksen midt over. Det eneste, der kom op, var laksehovedet… Scenariet udspillede sig på det dybe område ud for Torskeranden ved bakkerne, og den vejede 14,2 kilo. En anden trollingfisker – Søren Sjøberg – fik to flotte 14 kilos laks samme dag på 14,1 og 14,8 kilo – slutter han.

Per, der normalt guider lystfiskere med Verona Sportsfiskeri, var ude alene, da han har lukket alle guidede ture ned på grund af faren for coronasmitte. Fangstrapporten her er således ikke en opfordring til at tage til solskinsøen, da det anbefales at følge regeringens retningslinjer mht færdsel til/via Sverige. samt til områder, hvor der pt kun er få smittede og ringe sygehuskapacitet – som fx Bornholm.

På tidende dk skriver kommunalbestyrelsesmedlem Linda Kofoed Persson fra Dansk Folkeparti således følgende i en pressemeddelelse:

– Det er så uhyre vigtigt for vores sundhedssystem, at der IKKE kommer flere potentielt smittede til Bornholm, hvilket der er stor risiko for, hvis øen invaderes af folk fra resten af Danmark. Vi er bekymrede for, at vores hospital ikke vil kunne følge med, hvilket vil få katastrofale følger, hvis der kommer mange smittede på en gang, hvilket der er stor risiko for, hvis folk rejser mellem landsdelene.

– At se trollingbåde ankomme i øjeblikket, hvor vi ved der er op imod fire-fem mand tæt samlet ombord på en lille båd, er ikke at holde afstand! Vi ved godt, at dette er rigtig skidt for turisterhvervet, og vi vil gerne sammen med kommunalbestyrelsen tage de initiativer, vi kan, for at hjælpe i en svær tid.

 

Owner

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This